Home » Filme atelier, Tramvaie

Tramvaiul de intretinere G 15 – 3199 la final

5 November 2012 8 Comments 5,533 vizualizări


După ce două zile am zăcut …. astăzi am reluat lucrul la acest tramvai și am terminat pantograful pe care l-am făcut din sârmă de agrafă pentru hârtie. Mi-am confecționat mai întâi un șablon din lemn, pe care am îndoit la aceleași cote piesele pantografului. Le-am cositorit împreună, iar tălpica am făcut-o din sârmă de cupru bătută cu ciocanul pe menghină… Aseară am reușit să montez și farul la vagonul tractor 3199. Am folosit două led-uri tip smd, puse în antiparalel si înseriate cu un rezistor de 1kohm. Am lestat și am făcut proba pe Diorama de la Slobozia. Merge echilibrat, dar fuge prea tare pentru ca nu am mai avut motoraș de 12 volți și am folosit unul de 9 volți. În consecință aleargă mult mai repede decât celelalte tramvaie. Din păcate am epuizat rezerva de motorașe cu acest ultim tramvai, care este cu siguranță ultima mea lucrare de modelism.

Oricum, ieri am avut totuși o mare bucurie! După ce ani de zile m-am chinuit cu o bormasină de mână improvizată de mine dintr-un motor de ștergător de parbriz de IMS, ieri am primit, grație unui troc cu un client din Sibiu, o bormașină de mână, o frumusețe miniaturală, foarte practică. Cum nu am avut finanțare si pentru alimentatorul ei original, am improvizat… un alimentator din faimosul FZ1 și pot spune ca merge bine. Singura modificare necesara în FZ1 este aceea de adăugare a unui sistem de filtrare/stabilizare pe bază de condensatoare si diode suplimentare. Probabil că vom funcționa așa cu mașina de găurit, o sculă foarte bună și necesară, dar pe care până acum nu mi-am permis să o iau.

Multumesc sponsorului SpotDesign pentru taierea pieselor cu tehnologie laser! Modelul se poate procura solicitand acesta pe pagina sponsorului!

Published on: Nov 5, 2011 @ 15:56

8 Comments »

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.