Home » Tunare Masinute

17 septembrie 2012 – sărbătoare în papuci

17 September 2012 5 Comments 1,390 vizualizări

Petrecerea in pijamale era ceva obisnuit pe vremea adolescentei mele. Ani au trecut si m-am trezit fata in fata cu un nou prefix. Nu stiu cum am reusit sa ajung pana la 5 fara sa bag de seama. Poate fi din cauza vitezei cu care traiesc, desi, pe sosele sunt un automobilist ponderat, care circula numai cu viteza legala. Am zis ca e cazul sa petrec cele 5 decade de viata, dar nu in pijamale, ci in … papuci! Papucuri ar fi exprimarea corecta, dar intr-o lume in care mă-sa nu are cratima la toată lumea, se poate trece cu vederea exprimarea exhaustivă.

Aşadar, să înceapă petrecerea!

Trebuie sa fac o marturisire. Lucrarea este terminata inca de ieri, dar am ales azi ca zi de lansare a noului model din colectia de vara-toamna Prognosis! Deci aveam la dispozitie doua bene. Una cu coviltir si una descoperita. Am ales bena acoperita pentru ca cealalta era prea mare. Cred ca provenea de la un camion 1/43. Ambele trimise de un bun prieten, pasionat si colectionar de asemeni. In ambele cazuri trebuia decupata macheta de baza. Si am facut asta cu traforajul si panza nemteasca rosie, care taie orice prinde sub zimtii sai. Dupa decupare si finisare, am inchis cum se cuvine cabina paupcului, folosind geamul original si o intaritura din ABS de 1 mm grosime. Dat fiind faptul ca “drop side-ul” meu va fi acoperit, nu se justifica conservarea transparentei geamului din spate, fapt pentru care nu m-am obosit sa-l protejez. Am continuat cu astuparea benei care avea ceva rosturi si decupaje, dupa care am executat vopsirea subasamblelor. Pentru a imita bara din spate, am folosit sarma galvanizata de 0,5 mm, lipita cu superglue si combinata cu capse de capsat hartie. Semnalizatoarele sunt facute din forex de 1 mm grosime.

Am decis sa dotez papucul rezultat cu retrovizoare sanatoase, gen televizoare, pe care le-am confectionat din plastic de etichete camasi si bara rezultata de la un semn de circulatie scara H0 dezafectat. Oglinda s-a realizat din folie de copt din aluminiu. In final a rezultat cel de-al cinci-lea model de papuc realizat in Atelierele PanArin, cifra aflata in totala concordanta cu aniversarea celor 50 de ani de existenta Prognosiana si regasita in numarul de inmatriculare folosit! Iata deci petrecearea mea in papuci!

Daca va place, nu ezitati sa dati un like pe pagina mea de facebook .

5 Comments »

 • Marius said:

  Foarte frumoasa macheta. Te respect in ceea ce faci. Incearca si din dacia aceea albastra s faci un dublecab 😀

 • Prognosis (author) said:

  De asta spui ? http://trenulete.info/dacia-1309-deagostini-cover-up/

 • tudor said:

  Se referea la 1307.Dar aia e ceva mai greu de realizat, trebuie “contopite” un 1309 cu un 1304, lucru la care probabil e migala mai multa…dar parca vad ca te apuci…:)..avand in vedere ca ai un fund de 1304…il “sudezi” dupa ce tai fundul unui 1309…ma rog, o idee. . Oricum 1307 au existat doar cu 2 faruri, nu si cu 4 faruri. Probabil ca DeA va scoate si versiunea asta 1304 dropside , facuta acum de Dvs. La fel si ARO320, TV14C, ARO244. Astept cu nerabdare Dacia Break, sper sa nu am vreo neplacere, sper sa fie cu faceliftul de la 1304 sau de 1300. Nu ma asteptam ca versiunea cu masca alungita sa arate asa bine…avand in vedere ca in afara macheta asta (dacia 1310)arata cam pocita. Mult succes.

 • Petrea said:

  Salut Tudor, stii sigur ca va apare si o macheta Dacia Break, sau e doar o presupunere?

 • tudor said:

  De moment ce a aparut in alte colectii ( Polonia ,Cehia si Ungaria ) tot de la De Agostini, nu vad de ce nu ar aparea si in Romania , tara de origine. De asemenea , avand in vedere ca a aparut si DACIA 1309 , care e derivata din Dacia Break . Ideea e ca am vazut pe net si Dacia 1310 Break si 1300 Break. Probabil ca vor fi ambele…nu stiu ce sa zic. Sper doar sa nu fie lucrata in batjocura. >>> http://www.kultoweauta.pl/index.php?page=13#spis nr 84.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.