Home » Ruta Constanta

Linia 42 Ruta Constanta MSTS

8 February 2010 5 Comments 1,196 vizualizări


Am definitivat si zona comuna liniilor 42 si 43, de la Ciresica la Brotacei. Am plasat semaforizarea si pe linia 42 si am creat inca o activitate, pe linia 42, care combina ambele trasee. Activitatea are 33 de minute de conducere a tramvaiului 42, de la Ciresica la Poarta 1 port Constanta si retur.

Pe parcursul traseului jucatorul se intersecteaza cu lunia 48 si intalneste si alte tramvaie de pe alte linii, care vor fi adaugate pe parcurs pentru realizarea unui peisaj cat mai realist in traffic. Practic cum cele doua linii 42 si 43 au o buna bucata de traseu in comun, mi-a fost mai usor sa le termin pe acestea si sa le dau functionarea numai pentru ca eram nerabdator sa “ma dau cu tramvaiul” pe simulator.

Pe acelasi principiu am creat si doua activitati pe zona Palas, pe fosta sosea Filimon Sarbu, respectiv liniile 48 si 48/ care sunt combinate pentru frumusetea traficului. Si acestea se incruciseaza cu liniile 42 si 43 si jucatorul se intalneste pe parcurs cu tramvaie de pe aceste linii. In final, pachul general va cuprinde elemente de trafic din toate liniile care se intersecteaza sporind frumusetea si realismul simulatorului.

Personal consider simulatorul ca pe o a doua diorama. In fapt, nu toata lumea are fonduri pentru realizarea unei diorame si simulatorul poate substitui cu mult succes o diorama. Fireste, cladirile nu sunt tocmai ca cele reale dar tocmai de aceea ruta mea este numita Semi-Imaginara.

linia 42 Constanta MSTS

linia 42 Constanta MSTS

Am reusit in sfarsit sa fac o intersectie corespunzatoare. E vorba de intersectia in x de la Dacia pe care am lucrat-o cu elemente disparate realizate in 3D pe baza altor texturi refacute pentru ceea ce am nevoie. Am ajuns cu refacerea intersectiilor pana la Ambasada Sovietica si sper ca zilele acestea sa le fac pe toate de pe liniile 42 si 43.

Am facut repaint la inca un model de tramvai, acelasi ca la linia 43, dar care este personalizat pentru linia 42.

5 Comments »

 • stakee said:

  domn panait, la final, observ ca se schimba prea devreme semnalul pt linia tramvaiului dvs. mutati semnalul pt urmatorul sector mai incolo

 • stakee said:

  continuare:

  ca doar stiti ca se mai sta in jur de 7-8 sau chiar 14 minute pana pleaca din cap de linie tramvaiul, cel putin asa era la faleza nord sau la gara

 • Adrian said:

  Semnalul acela are rolul de a tine la rand cat mai apropiate vagoanele care intra in statie. El se pune pe liber de indata ce vagonul din fata paraseste statia. E foarte bine gandit dupa cum vad eu!

 • Prognosis (author) said:

  Daca te referi la semnalul de la Poarta 1, trebuie sa stii ca el se pune pe liber de indat ce pleaca tramvaiul sau se elibereaza linia din fata. De plecat din statie, jucatorul va pleca exact dupa timpul necesar. Dar te asigur eu ca niciunui jucator nu i-ar surade sa stea in cap de linie pe simulator in timpul real de 7-10 min. Jocul esta facut sa placa si sa poti conduce. Idea de a sta in satie sau cap de linie exact ca in realitate nu prea pica bine draga Gabi. Tu ai dreptate dar in spiritul jocului cred ca putem face aceasta exceptie!

 • Florin said:

  Super tare de unde pot lua si eu harta?:D

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.