Home » General

Locomotiva Diesel DE ER 20-2007 Siemens de la Roco

19 December 2009 6 Comments 907 vizualizări

th_ER20-05Mos Craciun a venit la Slobozia in anul acesta de criza, trimis tocmai de la Constanta de fiul meu Alexandru, care a descoperit in orasul Consstanta un magazin ce s-a deschis in data de 2 decembrie. Alex mi-a dat linkul paginii web si eu am ales pentru Mosul locomotiva diesel ER20-2007, produs Roco. Jucaria a fost achizitionata la pretul de 3,5 mil lei vechi, fapt interesant pentru un produs Roco, mai ales ca intrand pe situl Roco am gasit produsul la pretul de 129 EURO. Am contactat patronul magazinului care mi-a spus ca locomotiva face parte din promotiile de Craciun si asa mi-am explicat de ce un pret atat de mic.

Locomotiva este excelent realizata pe un sasiu complet metalic. Capetele sunt din plastic, foarte usor detasabile, fapt care permite accesul la boghie fara riscul de a distruge numeroasele piese si accesorii din zonele de capat. Jucaria vine cu o punguta plina de numeroase accesorii, are montat setul de tevi-conducte aer si carlige vest europene dar in punga sunt si cele est-europene. Are de asemeni si un set de pluguri pline. Eu am inlocuit plugul taiat si am scos cupla de la postul 1, tocmai pentru ca se poate da astfel un aspect mai realist privind masina din fata. De asemenea am montat oglinzile retrovizoare care sunt de doua feluri. Pliate pe langa geam si deschise, cate o pereche pentru fiecare post de conducere al masinii. Si stergatoarele sunt cate doua in rezerva desi numai unul se monteaza, fapt de apreciat tinand cont cat de firave sunt si cat de usor se pot rupe.
La tampoane se pot monta niste trepte de urcare, nisipare suplimentare si scarite pentru intretinerea fetei locomotivei. Toate balustradele sunt reproduse separat, nimic nu este fals aplicat. O gramada de accesorii care iti face placere sa le montezi si care dau un aspect final ingrijit si complet a acesstei replici miniaturale. Inscriptionarile fara repros si detalii boghielor nu pot trece neremarcate.

La interior, dupa cum vedeti in poza, exista si un locas pentru difuzor. Motorul, asa cum era de asteptat la Roco, este in 5 poli, cele doua volante asigurand un moment inertial care da un efect placut atat la pornire, cat si la oprire. Deplasarea este extrem de silentioasa si s-a efectuat pe diorama de la Slobozia fara probleme in curbele cu raza R1 la care ma astepta sa fie ceva probleme.
Iluminatul este insa pe becuri, fapt ce va duce sigur masina in depoul PanArin pentru implementarea sistemului pe baza de LED-uri SMD.
Pentru moment insa, ramane asa sa ruleze pe diorama pana dupa sarbatori. Recomand calduros aceasta frumoasa jucarie, pretul fiind extrem de avantajos. De asemeni ma bucur pentru modelistii din Constanta care au in sfarsit un magazin in orasul lor.

Photobucket

Photobucket

6 Comments »

 • Mircea said:

  Simpatica locomotiva! Sa-ti ruleze multi km H0 si sa-ti aduca bucurie.
  Sarbatori fericite si un An Nou plin de realizari!

 • Laurentiu said:

  Ohh, ce veste minunata! Cum pot comanda si eu una?

 • Prognosis (author) said:

  Urmarste linkul din post si intra pe situl respectiv. Te lamuresti acolo. Dar grabestete caci promotia de Craciun nu tine multe zile.

  http://www.hobbytoysconstanta.aaz.ro/subcat/638/JUCARII-ELECTRICE

 • Sorin said:

  Frumoasa jucaria, o am si eu in alta schema de culori (cu galben) e una din preferatele mele! Mai aveti LED-uri SMD sau mai trimitem?

 • Prognosis (author) said:

  Salut Sorine. Multumesc, chiar ar fi indicat sa mai trimiteti. Si albe si rosii, tot din ultimile modele trimise !

 • Prognosis (author) said:

  Led-urile au ajuns cu bine. La fel şi Smiley! Mulţumiri şi Sărbători fericite!

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.