In cursul saptamanii trecute am inceput sa lucrez la relieful din partea de nord a dioramei. Am acoperit cu al doilea strat de ipsos cu aracet si colorant, dat la spaclu, astfel incat sa realizez diverse forme de stanci pe pante.
Un alt strat de amestec ceva mai moale, (1 cana apa, o lingura aracet, 2-3 picaturi colorant maro sau negru pentru zona stancoasa, 1 cana ipsos – ca sa iasa ca o pasta mai smantanita), pe care l-am aplicat la pensula. Inainte de intarire, am sters cu un burete de bucatarie, peste aplicari, in sensul liniilor drumului (la drum) si in sensul aluviunilor pe panta. Astfel se indulcesc muchiile stancilor si ale depunerilor intr-o forma mai apropiata de realitate, exact asa cum ploaia, vanturile, slefuiesc in timp relieful in mod natural.
Duminica trecuta ne-am adunat cu mic cu mare sa vedem ce se mai poate face ca sa salvam diorama! Marian a donat si el casuta lui. Prima si unica lui casuta! Astfel s-a mai schimbat din peisaj. Sorin a mai adus si el doua casute facute super. A capatat experienta. Am decis cu totii ca e timpul sa astupam lacul ce ne-ar fi creat multe neajunsuri. In locul lui am pus casuta de la Marian. Moara de apa nu-si mai are rostul si o va lua Gabi la diorama lui! Am decis cu totii ca trebuie facut ceva pentru intarirea picioarelor dioramei care se cam clatina de la atatea miscari prin sufragerie! Se va ocupa Marian de asta saptamana viitoare!
Am adus la nivel cu calea ferata drumul ce o va intersecta in zona viitoarei bariere si am modificat relieful in preajma liniei in curba pentru a putea amplasa pichetul “barieristului”. In cutia casutei voi amplasa mecanismul de actionare a barierei ce va fi comandat prin relee reed dupa o schema conceputa de mine astfel incat la orice trecere din orice sens ar veni trenul, bariera sa se inchida automat si apoi dupa trecerea trenului, aceasta sa se deschida la loc!
Astazi am lipit cartonul cu imitatia de zid caramida, in zona casei “barieristului” Am facut la imprimanta drumul de pe deal care leaga intrarea in oras cu zona de pe deal si cu zona din vale si centru orasului. Acest drum este pietruit! Comunicarea cu gara si centrul orasului se va mai face printr-o pasarela de acces pietonal care va traversa linia ferata si va intra in spatele hotelului in dreptul drumului de acces catre gara Blumenberg! Pasarela o voi construi din bete de chibrituri dupa un plan facut de mine adaptat exact la conditiile de relief dupa diorama! Detalii despre aceasta pasarela la sectiunea planuri.
Sper ca o data cu infintarea CMFS, cat mai multi iubitori de trenulete ialomiteni sa ni se alature!
Leave a response!