Home » Tunare locomotive

BR 185 Connex Piko – iluminare pe led-uri

8 May 2010 13 Comments 4,889 vizualizări

O alta locomotiva din seria celor trimise de la depoul HP Botosani este si aceasta BR 185.516-2 Connex de la Piko. Motivul sossirii in depoul PanArin este acela de schimbare a luminilor de la becuri la diode luminiscente.

Pentru acest lucru sa procedat la construirea unor placute de circuit dupa modelul casetei de distributie prin ghid de lumina original. Am folosit LED-uri punctiforme de 1,8 mm de la …., pe care le-am montat dupa schema de mai jos, folosta dealtfel si la locomotiva BR 254 Arco de la Ploiesti numai ca in cazul de fata am legat separat fiecare grup (fiecare cabina) inseriat cu cate un rezistor de 820 ohmi.

Pe fiecare placa sunt lipite cate 5 leduri. Trei albe in paralel si alte doua rosii in paralel intre ele, dar in antiparalel cu cele albe. Din pacate, in urma unei mici neintelegeri intre mine si windosu’ meu, pozele initiale au disparut subit de pe card, fapt pentru care, plin de recunostinta la adresa lu’ microsoft, am desfacut locomotiva si am facut alte poze, care nu sunt la fel de explicite si elaborate precum erau primele.

Placuta a fost izolata pe spate cu o fasie de autocolant pentru a proteja de scurt-circuit cu masa sasiului metalic.
BR185 Piko

O bucatica de forex fixeaza bine placuta in locul ei…

BR185 Piko

Rezistentele de 820 ohmi lipite pe placa in paralel cu alimentarea de la sine si izolate cu tub termo-contractil

BR185 Piko

BR185 Piko

BR185 Piko

Masina este gata de plecare inapoi la Botosani.

…………………………………………………………………..

Si iat-o la munca in Botosani

13 Comments »

 • ionel32 said:

  da frumos ,din ce depou vine locomotiva

 • Petrica said:

  Fioarte frumos chiar imi pierdusem sperantele pentru aceasta locomotiva si anume nu os a mai folosesc in viata mea poxipol ca sa lipesc elemente la locomotive sau vagoane

 • Prognosis (author) said:

  E a lui Petrica de mai sus! Botosani!

 • ionel32 said:

  scuze nu am apucat sa citesc cand am intrebat din ce depou provine

 • Petrica said:

  ionel32 ai grija cand cumperi locomotive s-ar putea sa ai niste surprize nu prea placute

 • Petrica said:

  Imi cer scuze domnu’ Arin daca nu raspund la messenger dar am intrat de ceva vreme in conflict cu UPC, cand am net cand nu am de ceva timp.

 • Mircea said:

  Felicitari, Prognosis, pentru inca o lucrare reusita!
  E cale lunga de la prima mea bi-colorizare cu LED-uri galbene si rosii a locomotivei BR254 “ARCO” Piko, provenita chiar de la Depourile “Pan Arin”… Sunt foarte incantat ca ai dezvoltat ideea si ca ai imbunatatit-o, utilizand LED-uri warmwhite in locul celor galbene. Simpatica locomotiva arata acum mult mai bine, datorita luminilor directionale alb/rosu, fapt pentru care proprietarul este foarte incantat, ca si noi de altfel!

 • Petrica said:

  Incet dar sigur se va mai dezvolta un “oras in sufragerie” si la Botosani si sper sa mai fie cat mai multi pasionati de modelismul feroviar.Din pacate nu am reusit sa vad niciodata pe viu o diorama , dar voi face una.In speranta ca poate voi face si orasul asta, ceva mai renumit.

 • Relu said:

  Eu am vazut Orasul din sufragerie pe viu la Slobozia. Nu am intalnit un om mai ospitalier ca Prognosis. M-a primit in casa lui si nu voi uita niciodata acele momente. Prima impresie cand vezi diorama este Waw!!Apoi doar la ea te gandesti. Si azi dupa cateva luni o visez chiar si cu ochii deschisi. Pozele sunt nimic. S-o vezi real e o experienta unica. Te uimeste prin detalii si prin faptul ca nimic nu e pus aiurea. Totul se potriveste acolo unde e. Totul e cu rost! Chiar daca nu voi face o diorama raman cu bucuria de a fi vazut diorama de la Slobozia pe viu!

 • Petrica said:

  Ma bucur ca ai reusit sa vezi diorama domnului Arin, si doresc sa vedeti acest filmulet.Daca deranjeaza acest comentariu va rog sa-l stergeti.La fel ca si motto-ul d-lui Arin oricine poate face o diorama, adica nu trebuie sa ai resurse foarte mari de bani, doar sa ai imaginatie si ingeniozitate http://www.youtube.com/watch?v=nWLCJcw-xKc

 • Prognosis (author) said:

  Petrica si oricine altcineva care vrea sa vada Diorama de la Slobozia, este invitatul meul. Numai sa ma anuntati cu o zi doua inainte.

 • BOBARUCRISTI said:

  cam cit mar costa sa imi faci si mie o locomotiva identica BR185 conex

 • Prognosis (author) said:

  Cristi cam tot atat cat te-at costa pe tine sa inveti sa faci singur asa ceva… Cam asta e rostul posturilor mele !

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.