Home » Alte lucrari

Gard viu home made

26 November 2012 No Comment 4,929 vizualizări

Published on: Aug 18, 2009 @ 9:13

Cu cateva luni in urma, am achizitionat o bucata de gard viu de la Noch. Urma sa montez gardul pe diorama. De fapt, chiar am taiat o bucata pe care am montat-o undeva pe diorama chiar atunci. Pot spune ca inca de atunci am fost nemultumit de cum arata. frunzele prea mari comparativ cu scara la care era gardul, culorile stupide, hartia din care erau frunzele aducea evident a buruieni din acelea cu care floraresele decoreaza buchetele de flori!

Inca de atunci, am studiat cum este facut gardutul si am avut o idee! Am cumparat la pretul de 10 mii lei un metru de burete pentru izolat geamurile, l-am pus bine in ideea de a construi din ele gard viu mai realist! Acest burete este foarte dens si rezistent la tracasari!

Zilele acestea, din greseala m-am asezat peste bucata ramasa din gardul viu cumparat si am deteriorat-o iremediabil. Gardutul s-a deformat si toate incercarile mele de a-l aduce la dimensiunile si la forma initiala au esuat! Atunci mi-am amintit de ideea mea de a face din burete de izolatie un gard viu!

Am cautat buretele si m-am apucat de decupat la dimensiunile necesare pentru terasa berarie a hotelului meu!
Dupa decuparea pieselor, am dat cu un strat subtire de prenadez pe toate fetele buretului mai putin pe fata ce va sta jos pe sol ca sa zic asa!
Apoi am tavalit buretele prin materialul imitatie de frumze de la Noch! Apoi, cu degetele am presat bine frunzele lipite pe toate fetele dupa care l-am lasat 15 minute la uscare.
Apoi, cu aracet nediluat, am dat un al doilea strat de aveziv dupa care am repetat operatiunea de tavalire si de presare a frunzelor pe burete!
Am pus bucatile rezultate la uscare rapida in dreptul unei veioze cu abajur metalic si dupa 10 minute gardutul era uscat si intarit, gata de montare.

Gardul viu rezultat este mult mai realist iar dimensiunea frunzelor este mai apropiata de scara dioramei. De asemeni, piesele sunt usor de realizat si de imbinat si mult mai rezistente.

Am lipit pe placa de baza a hotelului, cu prenadez, piesele rezultate imbinand dupa cum am proiectat ansamblul de piese de dimensiuni diferite a gardutului meu si am astupat imbinarile cu aracet nediluat si apoi am acoperit cu alte frunze pana a disparut lipitura!

M-am gandit de asemeni sa fac omuleti la terasa berarie din plastilina!

Am consumat cca. 20 cm din materialul de baza si cam o lingura de material frunze. Cu restul pot face in continuare gard viu pe toata diorama!

Ieftin si eficient! Stiti preturile asa ca faceti voi socoteala cat m-a costat aceasta operatiune!

Succes!

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.