Home » Epoca neagra

Bucla mare inchisa si ea

1 October 2017 No Comment 15,299 vizualizări


Wiese – diorama din Poiana la inceput de octombrie

Cu destula dificultate am reusit sa inchid si bucla mare. Asta pentru ca lucrez numai sub lupa, altminteri nu nimeresc clipsurile si cu atat mai putin gaurile din traverse in care sa bag cuiele de fioxare a sinei.

Pseudo-tersamentul este facut din fasii de pluta de 4 mm grosime.

Ideea este sa fac doua bucle in spirala, cu o portiune de circuit in regim dublu, pe care sa rulez doua trenuri in contrasens. Ceva in genul Dioramei de la \Slobozia dar diferit ca si functionalitate.

Automatizarea va fi in sistem arduono, tractiunea in analog dar controlat digital de arduino. Adica o combinatie intre digital si analog.

Sp[er sa reusesc in demersul meu cu aceasta diorama. M-am inrolat in serviciul  acesta, trebuie sa servesc cauza. Acum ma adresez si lui |Mos Craciun, de la care doresc in iarna asta o locomotiva moderna, functionala, la fel ca cea pe care o rulez acum, ca sa pot sa am doua garnituri functionale. Mai am cateva vechituri dar complet inutilizabile, pe care le voi folosi ca decor in micul depou Poiana.

La testarea circuitelor am descoperit ca un vagon Mitropa are iluminare cu doua becuri. Hotarat lucru il voi trece pe led-uri…. candva!

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.