Home » Diorama in 2008

18 ianuarie 2008

15 August 2009 No Comment 423 vizualizări

Tabloul de comanda pentru mers

Am stat mult in cumpana si am cantarit optiunile! Cum nu voi avea sanse in aceasta viata sa trec pe digital, am decis sa-mi termin diorama asa cum imi sade bine! Adica in analog! In consecinta….

Ieri am inceput sa lucrez la tabloul de comanda pentru blocurile de alimentare! Am decis sa fac doua sau chiar trei tablouri de comanda distincte! Primul, acesta din poze, este destinat alimentarii de forta a tronsoanelor gandite de mine in blocul automatizat nr. 1. Adica cel interior.

Am trasat, taiat si montat mai intai peretii laterali ai tabloului, tot din resturile de OSB de 6mm ramase de la platforma dioramei. Din bagheta de brad de 10/10 mm, am montat intarituri pe canturi. Le-am lipit cu aracet dar le-am fixat si cu tinte de sina care vin perfect! Rolul acestor intarituri este si acela de a facilita legatura intre piesele (peretii) tabloului.

Apoi, pe o placa de plexiglas alb de 3mm grosime, am montat cele trei variatoare Mehano luate de la Rally! Inainte de fixare acestea au fost modificate astfel incat iesirea de tensiune variabila sa fie prin carcasa inspre cutie! La fel am procedat si cu alimentarea  de 12 V care nu se mai face prin mufa exterioara, ci prin cablu direct din cutia tabloului de comanda.

Imaginile spun totul:

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.