Home » Diorama in 2008

18 martie 2008 – definitivarea lucrarii

16 August 2009 No Comment 454 vizualizări

inlocuirea releelor vechi cu altele miniaturizate

Am reusit sa inlatur vechile relee masive, cele cu care am facut probe instalatiei de automatizare pana acum. Erau relee vechi, cu numeroase contacte care nu functionau, mari consumatoare de curent si dificil de intretinut, cu multa cablaraie insirata in tabloul de comanda! Trebuie sa va spun ca automatizarile au fost create si lucrate fara o schema complexa, doar ideea de principiu pusa cu creionul pe o foaie. Dupa ce testam functionalitatea idee, desenam schemele si le postam pe forum pentru ca toata lumea sa se bucure de reusita mea si sa poata orice aplica ceea ce imi functiona mie! Pe parcurs, pe masura ce imi veneau idei noi noi, pe masura ce observatiile asupra functionalitatii se concretizau in modificari aduse schemei initiale, schimbam direct in instalatie ceea ce era nevoie. Intr-un final, am ajuns la acaesata varianta, pe care am imbunatati-o si perfectionat-o astfel incat sa elimin cat mai mult din cablurile necesare, astfel incat sa simplific cat mai mult schema de functionare, respectand doar ideea de principiu.
Fireste, in timp, am adaugat si am scos diferite functii in sistem, dar schemele separate le-am prezentat pe rand pe forum, pe masura ce le-am creat! Chiar si acum, dupa ce am desenat schema finala, la montaj, tot am mai modificat cate ceva, mai ales ca am descoperit lacune in conceptia schemei si chiar doua greseli de desen.
Am inlocuit toate LED-urile vechi mari, cu alte miniaturizate. Condensatoarele de la temporizarile releelor le-am micsorat ca valoare intrucat noile relee miniaturizate au consum mai mic si a trebuit reevaluata valoarea temporala a conexiunii. In principiu, pentru fiecare releu trebuie testata o valoare a condensatorului electrolitic in functie de timpul pe care il dorim sa functioneze, corelat cu consumul bobinei releului si al LEDU-rilor aferente! Toate ledurile din semafoare au fost trecute, pentru siguranta lor, de la alimentare de 12V cu rezistor de 1200 ohmi, la alimentare pe 6V cu resistor de 330 ohmi!
ATENTIE! Cei care au copiat schema circuitului de sus!! Are doua erori pe care le voi corecta azi! Asa ca va trebui sa dowloadati iar schema circuitului de sus! Asta inseamna ca voi desena iar schemele si le voi prezenta si pe forum ca pe o concluzie finala a acestor luni de truda!

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.