Home » Diorama in 2008

21 februarie 2008

15 August 2009 No Comment 464 vizualizări

Circuit de automatizare tronsonul B control trei locomotive

Am adefinitivat constructia celui de al doilea tronson de automatizare dupa ce am testat numeroase scheme!
Am ales aceasta ultima varianta, ce mi se pare mai realista, mai economica si in concordanta cu cerintele si veniturile mele.
Varianta pentru tronsonul B ramane sub forma circulatie a trei trenuri in acelasi sens, unul dupa altul, garand pe rand pe linia ramasa libera in asa-zisa zona premergatoare intrarii in gara. Un pseudo-triaj ca sa-l denumesc ceva mai elevat!

M-am gandit si la spectacol, caci ruland cat mai multe trenuri, se pot vedea cat mai multe vagoane, spectacolul fiind mai amplu si mai putin plictisitor. Succesiunea trenurilor in concordanta cu schimbarea culorilor semafoarelor, creaza un adevarat spectacol de imagini si lumini, ceva mai apropiat de realitate!

Am renuntat la semafoarele in trei culori datorita complexitatii lucrarii (daca era s-o aduc la stadiul intregii diorame) si datorita lipsei de fonduri. Releele si contactii magnetici, ledurile etc. sunt investitii pe care nu mi le mai pot permite.
Cu ce mai am prin casa si pe la atelier, voi reusi sa termin diorama din pdv electric.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.