Home » Diorama in 2008

26 februarie 2008

15 August 2009 No Comment 461 vizualizări

Peron intermediar intre liniile 1 si 2

Executat din material forex de 12 mm grosime..

Am taiat tronsoane identice mici pentru a putea manipula mai usor pe bucati si pentru a monta mai bine fiecare piesa la locul ei. Fiecare treonson are lungimea de 12 cm, latimea de 3,5 cm si grosimea de 12 mm.
Dupa ajustarea fiecaruia, am creat in corel imaginea cu pavajul atat cel de suprafata cat si cel lateral. Tot in corel am creat modelul bordurilor.
Pe carton carti vizita cu model am tiparit pavajul de suprafata iar pavajul lateral si bordurile le-am printat pe hartie A4 ceva mai grosuţă!
Am montat pe coala de printare toate piesele corespunzatoare una langa alta astfel incat la o singura trecere cu caterul (va recomand sa taiati cu rigla si caterul pe un geam de sticla), sa separ doua piese.
Apoi al lipit intai pavajul de suprafata si apoi cel lateral iar la final bordurile.
La borduri, am trecut usor cu caterul pe linia de inbinare astfel incat sa nu tai complet hartia dar sa las o urma pentru indoirea mai usoara.
Desenul cu modele de pavaj si bordurile sunt AICI, (in format JPG) dar personal recomnad ca fiecare sa-si faca propriile modele bazate pe gustul si necesitatile fiecaruia, mai ales adaptate la culorile de pe diorama!
Trotuarele sunt fixate pe masa dioramei cu cate doua suruburi subtiri acoperite de cate un capac de canalizare realizat tot in Corel. La final am acoperit totul cu lac transparent pentru a proteja hartia imrimata de umiditate.

Imagini si detalii despre confectionarea peronului

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.