Stimulat de succesul Rutei Constanta si de provocarile colegilor din Slobozia, am decis sa mai deschid un santier in MSTS si anume Ruta Slobozia, o ruta imaginara de tramvaie care ruleaza pe vechile rute de transport in comun din Slobozia, din vremea in care IJTL Ialomita functiona si lumea era multumita.
Voi crea liniile ce functionau pana la revolutie, anume linia 1 Slobozia Noua, linia 2 Amara Statiune, linia 2 barat Amara Consiliu, linia 3 Combinat, linia 4 Lactate, linia 5 Bora, linia 7 I.T.A. Poate ca asa va vedea si fudulul primar Gabi Ionascu, ce inseamna un transport civilizat, economic si nepoluant intr-un municipiu resedinta de judet, fieful PSD in Ialomita… si rusinea Romaniei in transportul public si in alimentarea cu apa potabila.
Pana in prezent am creat traseul pana la Amara si pana la Slobozia noua. Testez in acest moment un nou tip de semafoare pentru tramvaie, ceva mai complicat dar complet si inca lucrez la scriptul de comanda al semafoarelor inspirat de scriptul din ruta Olomouc.
Mai fac un test la un sistem prin care sa suplimentez circulatia carspawn.dat dar pe alte principii, asemanatoare traseului de linie. Despre asta voi vorbi ceva mai tarziu, cand aplicatia va fi functionala complet. In principiu, un set de autobuze vor rula pe un traseu determinat oprind chiar in statii, dar numai atat deocamdata…
Am creat deja tramvaiele necesare celor trei linii care sunt gata si am folosit ca baza vechile g15 lucrate de colegii germani care mi-au dat acceptul pentru repictarea lor atat timp cat sursa si autorul sunt mentionati in scriptul vagonului. Modificarile aduse de mine la aceste vagoane constau in imbunatatirea imaginii scarilor la usile vagoanelor si in dublarea elementului .eng astfel incat vagonul sa mearga in ambele sensuri cu usi pe ambele parti.
Am creat deja trei activitati pentru testarea sistemelor de semnalizare si inca ma lupt cu pacalirea MSTS in ceea ce priveste buclele inchise. Am descoperit cum se face si in aceasta ruta voi aplica si aceasta metoda de construire. Nu stiu cum sa aplic sistemul prin care doua tramvaie sa se apropie unul de altul fara opreliste din partea semafoarelor. Am descoperit asta in ruta cumparata Olomouc. Dar voi mai cerceta.
Toate aceste modificari implementate in ruta Slobozia, sunt menite sa fie testate pentru ca mai tarziu sa imbunatateasca ruta Constanta. In fapt cele doua se vor completa reciproc. Ruta Slobozia, fiind mai mica si mai usoara la incarcarea in buffer, va fi pilonul de testare pentru aplicatiile noi din Ruta Constanta. Sper ca foarte curand Ruta Slobozia sa fie facuta publica pentru satisfactia iubitorilor de tramvaie.
frate dar punel s pentru download tks
Au mai fost la download. Le voi pune iar dar cum nu se poate decut pe transfer.ro, vor fi disponibile numai 10 zile…
salut concetatene. spune-mi te rog, chiar crezi ca este rentabil tramvai in Slobozia? Ai idee ce suma inimaginabila costa infrastructura pentru asa ceva? Cand eram copil si eu visam tramvaie si trileibuze in Slobozia, asa cum vedeam in Ploiesti sau Constanta.
Terasament, catenara, depoul..apoi maruntisurile, statiile, reamenajarea circulatiei, a indicatoarelor… of-of.
Si nu inteleg ceva, care este rostul acestol simulari? au o dinamica slaba rau, ca de desene animate vechi, ca un joc video de acum 15 ani.
Si chiar asa, de ce ii spui “Ruta Slobozia-Amara”… cand nu exista nici macar un singur element familiar in film . ii poti spune oricum dealtfel.
Stimate domnule “Basil”, acest exercitiu de dinamina vache de 15 ani, chiar este un simulator care nu isi propune altceva decat… o simulare de transport public electric in orasul nostru. Intradevar simulatorul MSTS este un joc creat de Microsoft in urma cu 12 ani, si faptul ca este inca folosit demonstreaza ca place si ca are priza la jucatori.
Ruta de simulator MSTS Slobozia nu isi propune nicidecum dezbaterea pe tema costurilor infrastructurii, lucrul acesta face parte din problematica si tematica Consiliului Local Slobozia.
Si ca sa iti raspund punctual, sa te lamuresc, nu asa cum se face in cazul apei otravite de la Slobozia, trebuie sa stii ca ruta fiind in constructie, mai intai se creaza traseul liniilor si apoi se aseaza mobilierul urban (cladiri, strazi, pomi, conducte…). Legatura cu Slobozia este ca simularea este facuta pe harta originala luata din satelit, de catre GoogleMap, si transpusa in plan virtual, kilometru cu kilometru, exact ca in realitate, in acest joc, lucru ce va deveni evident atunci cand vor fi amplasate si cladirile. Pentru ca dvs. in special, cetatene Basil, sa puteti recunoaste elemente familiare in imagini si filme, in anumite zone voi posta excavatoare si utilaje inlocuind de zor conductele sparte de Apa lui… Ionascu! Sunt sigur ca astfel veti recunoaste plaiurile slobozene…
Ok, vad ca e vorba mai mult de ceva cu primarul, cu politica…da-i naibii; mi-ar placea sa nu fi fost amestecate, nici macar vag insinuant.
dar ar fi fost grozav, cumva, sa apara in film elemente locale,cat de cat acolo.Habar nu am cum ar fi posibil, ma gandesc ca trebuie fotografiate dinainte si introduse cumva in program.
Nu am avut absolut niciun gand stricator,eu sunt fotograf, dar pasiunea nu are nico tangenta cu politica sau cu edilii de moment.Si eu cumpar apa pentru baut si gatit.Pe aia de la robinet o folosesc doar la veceu.
Mult noroc si imi doresc sa ajung intr-o zi sa vad si eu diorama,eu am facut de fapt liceul la cfr,locomotive electrice .
Cu mare placere domnule Basil, aveti datele mele de contact. Va stau la dispozitie atat cu diorama cat si cu simulatorul. Chiar mi-ar fi de folos un sfat de la un fotograf profesionist. Cat despre aluziile la starea apei, eh, o mai veche suparare a mea pe situatia data de criza fara sfarsit a apei. Referitor la elementele din joc, acestea se adauga dupa ce sistemul de tractiune a fost pus la punct in totalitate, lucru destul de anevoios si indelungat… Astept sa ma contactati pe mail.
Leave a response!
Vanzari / Cumparari
Cuprins
Altele
Forum modelism
Comentarii Recente
Trenulete.info pe Facebook
Reclame
Posturi Recente
cele mai comentate
celel mai vizualizate