Ziua de 3 mai a insemnat pentru mine un prilej de face o calatorie cu trenul personal de la Slobozia la Fetesti. Fireste ca nu am ratat ocazia de a face pe reporterul fotograf si am incercat sa imortalizez cu telefonul cat mai multe imagini de pe traseu. Am facut circa 90 de poze in care am surprins de la vehicule feroviare diferite pana la gari si instalatii feroviare. Cantoane parasite, locomotive in diverse scheme de culori, chiar si piesa antica de pe langa depoul Fetesti, o aburoasa langa care am stat o ora si in care m-am catarat spre disperarea unui muncitor feroviar plin de aplomb, care m-a apostrofat in cateva randuri.
Am inceput cu gara Slobozia Veche, pe care oricum trebuia s-o fotografiez pentru reproducerea in Ruta Virtuala Slobozia.
Un LDH face manevre prin fata garii
In fata micului atelier Slobozia o batrana doamna doarme de cateva luni in acelsi loc. Zielele trecute era un cuib de barza exact pe grila ventilatorului dar se pare ca l-au indepartat cfr-istii…
Gara Slobozia Noua
La bariera spre Slobozia Noua se lucreaza de zor…
O fantana in Gara Bucu
Gara Ograda, in orada careia nu s-a mai lucrat nimic ba chiar s-a furat tot ce se putea fura.
Lacurile printre care trece linia la marginea Tandarei-ului
Fabrica de ulei din Tandarei
Brigada de Interventii Rapide… la reparatii
Tandarei
Un canton sub linia de observatie…
Umbra trenului pe campul cu rapita
Platonesti undeva departe
Si gara Platonesti, o ruina
Drumul spre Fetesti, proaspat asfaltat
Halta Movila
Undeva acolo se vad doua locomotive
Vehicule de constructii cai ferate la Fetesti
Antichitati
Printre electrica si punctul de alimentare cu carbuni, se vede o aburoasa demontata
In fundal, o aburoasa si un plug de zapada rotativ
Depoul Fetesti
Placa turnanta de la depoul Fetesti
O batranica de manevra in descompunere
Un wpz ceva mai bine intretinut
Inca o antichitate
Si noaua gara Fetesti aflata inca in constructie
O garnituta proaspat vopsita inscriptionata GFR
Pluguri de zapada mai vechi si mai noi
Si batrana doamna care se odihneste sub frunzisul pomilor dupa ce probabil ca a batut in lung si in lat drumurile de fier. Cum nu cunosc prea multe nici desprea dumneaei si nici despre unele vehicule ale caror imagini le-am postat aici, orice explicatii de la cunoscatori vor fi binevenite si le voi posta la locul potrivit daca cititorii se vor incumeta sa le trimita…
Eu am incercat sa obtin mai multe date despre acest exponat insa oamenii au fost reticenti, suspiciosi, unul chiar a vrut sa-mi ia telefonul cu care faceam poze. Nu prea inteleg de unde aceasta atitudine din partea angajatilor CFR???
Acceleratul Constanta – Iasi
Doua frumoase la taclale inainte de fluierul sefului de gara
O duduie cu greutate si prestanta
O jucarie de manevra industriala
Si apoi campul cu rapita!
Superb, Prognosis!!
Mi-a plăcut cum ai prezentat fotografiile şi, deşi făcute cu telefonul, sentimentul care ne încearcă pe toţi când ne vedem ţara cu gările ei în construcţie, fie cu ele furate până la ultimul colţ de sticlă… este unul atât de cunoscut.
Ai surprins multe locomotive, fie aburoase, fie L25H, fie LDM18. Mi-a plăcut duduia de la Rompetrol. Ea venea tocmai de la Rafinăria Rompetrol de pe calea ferată Dorobanţu – Cap Midia… un loc excepţional de surprins trenuri
Felicitări pentru incursiunea FeRoviaRă realizată şi… mai aşteptăm astfel de reportaje!
Daca angajatii cfr infra, calatori sau marfa ar fi la fel de impatimiti de cale ferata am fi ajuns departe … asa, din pacate, abia abia mai ajungem de la Slobozia la Fetesti … inca … cine stie poate maine nu mai avem despre ce discuta … oricum felicitari !
Frumoasa excursie, felicitari. Referitor la mesajul lui Misu: nu e L25H ci LDH25. Indicatia puterii se punea intre L si H numai la masinile de cale ingusta (ex L18H sau L45H, ale caror corespondente pe cale normala sunt LDH18 si LDH45).
Foarte frumoase pozele!felicitari pentru ele!
Foarte frumos. Îmi amintesc că în 1986 mă duceam cu părinții la mare și am înnoptat la Fetești la Districtul de la Drumurile Naționale, district aflat peste drum de zona unde ai fotografiat locomotiva cu aburi și plugul de zăpadă cel vechi. Pe vremea aceea liniile de acolo erau pline de locomotive cu aburi, locomotive pe care le-am călărit cu sîrg în seara celei zile. Multe erau stocate, deși, după spusele unui ceferist de treabă, care m-a însoțit printre ele, erau funcționale și păstrate în rezervă (se vedea că nu era chiar ruine și păreau că sînt complete). De altfel trei dintre ele chiar erau folosite în acele zile. De-a lungul anilor la trecerea prin zonă mă tot uitam să văd care mai e starea locomotivelor cu aburi și remarcam de fiecare dată cî sînt din ce în ce mai puține. Ștefan
Superb,frumos prezentat.
Multa sanatate
Frumos album expus,in copilarie si eu veneam in vacanta la bunici cu trenul,plecam din gara BUCURESTI NORD sau din BUCURESTI OBOR si coboram in gara OGRADA,bine inteles dupa ce schimbam prin CIULNITA si prin SLOBOZIA.Asta prin anii 80,-90 si ceva,parca imi este dor de acele vremuri cand calatoream cu bunicii, parintii sau mai tarziu singuri prin garile si trenurile patriei,apoi pe jos pana in satul FRATILESTI.
Leave a response!
Vanzari / Cumparari
Cuprins
Altele
Forum modelism
Comentarii Recente
Trenulete.info pe Facebook
Reclame
Posturi Recente
cele mai comentate
celel mai vizualizate