Home » Lucrari de electrificare

Actionare macaz cu servo – varianta 2

7 September 2009 No Comment 1,343 vizualizări

Am lucrat cel de-al doilea mecanism de actionare a macazului. Am folosit tot un servo micro, luat de AICI nou nout la un pret foarte mic.

Am revizuit planul si am decis folosirea altor materiale. Baza este din placa de circuit de proba, mult mai mica in dimensiuni. Am micsorat montajul de la 7,5 mm lungime la 5,5 mm lungime. Pentru brat am folosit tot placa de circuit care este mai solida si nu se curbeaza la actionare asa cum facea aceea din forex.

Axul de transmitere a miscarii este dintr-o bucata de spita de biciclete. Se poate vedea in capat piesa din arculet de semering de masina de spalat ce trasmite miscarea de la ax la parghia macazului.

Servoul este prins pe placa cu suruburile originale iar sub placa se fixeaza prin lipire cu cianoacrilic doua distantiere menite sa pozitioneze corect si sa fixeze de masa mecanismul.

Multumita lui Gabi Sbingu, masina de gaurit se dovedeste eficienta la gaurirea in pozitie perpendiculara perfecta a fantelor pentru suruburile de fixare sub masa…

Montajul final dar axul este pus invers numai ca sa pot regla si testa cursa corecta a mecanismului…

Si o imagine comparativa a celor doua incercari. Cea secunda a rezultat mai mica, compacta, mai solida si mai eficienta dinamic.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.