Home » Tunare locomotive

Automotorul AP-020-01 (partea a doua)

30 July 2010 2 Comments 1,067 vizualizări

Am continuat aceasta lucrare imaginara cu modificarea sistemului de transmisie si a motorului. Am decis in final sa las tractiunea pe o singura osie, asa cum are originalul M131 sau Malaxa 905 pentru ca potrivit testelor, nu este nevoie ca macheta sa aiba tractiunea pe ambele osii, efortul fiind minim si suficient pentru ca tractorul sa poata remorca pe pantele dioramei chiar si doua vagoane. Repet, macheta reprezinta un model imaginar, facut ca sa imi placa mie si ca exercitiu de pregatire in vederea realizarii unui model reprodus, asa cum ar fi M131 sau mai tarziu chiar DU77.

In prima faza motorizarea pe ambele osii (bun pentru un alt proiect). Lamele de contact sunt din cupru si sunt lipite pe placute de circuit, atacand rotile pe interiorul acestora, preluind astfel curent de pe ambele roti si ambele osii.
AP-020-01

Acesta este un motor Piko de BR 55 G7 la care am schimbat axul cu unul mai lung astfel incat sa iasa in ambele capete…. Placutele cu lamelele de contact decupate sa treaca axul motor prin mijloc.

AP-020-01

In faza 2 am incercat un alt motor de 12 volti de la o camera video dar turatia prea mare si melcul metalic zgomotos m-au determinat sa mai incerc o alta varianta… Ideea este ca oricand se poate trece la motorizarea pe ambele osii.

AP-020-01

Intre timp am eliminat curbura acoperisului exagerata pentru un automotor…

AP-020-01

Varianta finala de motorizare in care am folosit un motor cu turatie ceva mai mica, cu axul pe un singur capat, un motor mai greu si mai stabil. Atacul se face cu ax melcat de plastic provenind de prin jucarii chinezesti donate de Gabi Sbingu pentru demolare… si recuperare piese.

AP-020-01

Lateralele acoperisurilor indreptate si cuplajul scurt

AP-020-01

Confectionarea plafonului (acoperisului) din forex de 3mm grosime, combinat cu fasii de ghidaj din ABS de 1,4 mm grosime.

AP-020-01

Finisarea curburilor numai la smirghel dupa imaginatia mea… Urmeaza confectionarea trapelor de aerisire, a burlanelor etc.

AP-020-01

AP-020-01

AP-020-01

Iata si un filmulet cu evolutia lucrarilor la acest model imaginar de automotor. Inca ma mai gandesc daca o sa-l fac diesel sau pun pantograf ca la modele electrice. se observa cupla scurta de tip romanesc de la vagoanele etajate. In fapt intentionez o mica smecherie astfel incat sa am lumina in ambele vehicule chiar si cand stau pe loc pe sectorul de linie din gara unde nu se alimenteaza tractorul. Voi reveni!

2 Comments »

  • Bufy said:

    Minunata realizare ca de obiecei.

  • Petrica said:

    Aveti multe lucruri bune care va caracterizeaza, mai ales rabdarea, ceea ce incerc si eu.Abia am reusit sa montez un set de sine dar mi-a intins nervii la maxim

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.