Am continuat aceasta lucrare imaginara cu modificarea sistemului de transmisie si a motorului. Am decis in final sa las tractiunea pe o singura osie, asa cum are originalul M131 sau Malaxa 905 pentru ca potrivit testelor, nu este nevoie ca macheta sa aiba tractiunea pe ambele osii, efortul fiind minim si suficient pentru ca tractorul sa poata remorca pe pantele dioramei chiar si doua vagoane. Repet, macheta reprezinta un model imaginar, facut ca sa imi placa mie si ca exercitiu de pregatire in vederea realizarii unui model reprodus, asa cum ar fi M131 sau mai tarziu chiar DU77.
In prima faza motorizarea pe ambele osii (bun pentru un alt proiect). Lamele de contact sunt din cupru si sunt lipite pe placute de circuit, atacand rotile pe interiorul acestora, preluind astfel curent de pe ambele roti si ambele osii.
Acesta este un motor Piko de BR 55 G7 la care am schimbat axul cu unul mai lung astfel incat sa iasa in ambele capete…. Placutele cu lamelele de contact decupate sa treaca axul motor prin mijloc.
In faza 2 am incercat un alt motor de 12 volti de la o camera video dar turatia prea mare si melcul metalic zgomotos m-au determinat sa mai incerc o alta varianta… Ideea este ca oricand se poate trece la motorizarea pe ambele osii.
Intre timp am eliminat curbura acoperisului exagerata pentru un automotor…
Varianta finala de motorizare in care am folosit un motor cu turatie ceva mai mica, cu axul pe un singur capat, un motor mai greu si mai stabil. Atacul se face cu ax melcat de plastic provenind de prin jucarii chinezesti donate de Gabi Sbingu pentru demolare… si recuperare piese.
Lateralele acoperisurilor indreptate si cuplajul scurt
Confectionarea plafonului (acoperisului) din forex de 3mm grosime, combinat cu fasii de ghidaj din ABS de 1,4 mm grosime.
Finisarea curburilor numai la smirghel dupa imaginatia mea… Urmeaza confectionarea trapelor de aerisire, a burlanelor etc.
Iata si un filmulet cu evolutia lucrarilor la acest model imaginar de automotor. Inca ma mai gandesc daca o sa-l fac diesel sau pun pantograf ca la modele electrice. se observa cupla scurta de tip romanesc de la vagoanele etajate. In fapt intentionez o mica smecherie astfel incat sa am lumina in ambele vehicule chiar si cand stau pe loc pe sectorul de linie din gara unde nu se alimenteaza tractorul. Voi reveni!
2 Comments »
Posturi Recente
cele mai comentate
- Troleibuze la Slobozia
- BR 185 Connex Piko - iluminare pe led-uri
- Schema automatizare nr. 1b in circuit analog
- GAZ M20 Pobeda feroviară
- 060 EA de la Amintiri Feroviare
- ARO 320 - camioneta
- Schema automatizare nr. 3a in circuit analog
- TV 12F DeAgostini – pompieri – ep.2
- Ruta Constanta Trams la download
- TV 12F DeAgostini - SALVAREA
celel mai vizualizate
- Etajate de Romania – iluminare cu led-uri - 72,427 views
- Scheme de vopsire locomotive – 060 DA profile - 72,061 views
- Tramvaiul de intretinere G 15 – 3199 la final - 55,746 views
- Ruta Constanta Trams la download - 53,238 views
- Diorama de la Slobozia in reclama BRD - 52,686 views
- Gard viu home made - 48,574 views
- Actionare macaz cu servo – ultima varianta - 46,680 views
- Alte două frumuseţi - 38,903 views
- AroSlot DeAgostini in varianta Prognosis -2 - 38,829 views
- Cladirea Loktankstelle de la Stipp - 38,367 views
Minunata realizare ca de obiecei.
Aveti multe lucruri bune care va caracterizeaza, mai ales rabdarea, ceea ce incerc si eu.Abia am reusit sa montez un set de sine dar mi-a intins nervii la maxim
Leave a response!
Vanzari / Cumparari
Cuprins
Altele
Forum modelism
Comentarii Recente
Trenulete.info pe Facebook
Reclame