Home » Tunare locomotive

Black Anna 0-2-0 tank loco H0 – part 2

19 July 2010 3 Comments 922 vizualizări

Dupa primele probe pe diorama m-am convins ca nu sunt bune cuplele originale Flaschmann. In curbe se propteau in tampoane si vagonul imediat deraia. In consecinta an desfacut iar locomotiva si am refacut cuplele. In fapt am decupat partea de carlig de la cupla originala si am combinat cu partea de carlig modificata de la cupla Piko. A reziltat o cupla mult mai flexibila si mai stabila.

Iata filmul cu testele pe diorama. Singura problema este ca la bariera se intrerupe alimentarea si masina se opreste. Am mai sesizat astfel de probleme si la alte locomotive in doua osii fapt care ma determina sa fac ceva rectificari in zona barierei. In rest masina se composta foarte bine si din o locomotiva rebut a devenit ceva viu si foarte placut de privit in functiune pe diorama. Urmea conceptia si realizarea iluminatului.

Black ANNA

Black ANNA

Masina a capatat si un mecanic sosit tocmai de la Botosani special pentru a manevra aceasta micuta locomotiva tank.

Black ANNA

Black ANNA

Black ANNA

Colegul mecanicului de la Botosani tocmai vegheaza langa cabina franarului unui vagon cu conducte sosit o data cu ei de la Botosani si asimilat in depoul PanArin, pentru care multumim lui Petre.

Black ANNA

Black ANNA

Iar pe final, o poza antica in care cred eu ca se vede un tren in Constanta veche, impins de o micuta ANNA…
Black ANNA

3 Comments »

 • Petrica said:

  Frumoasa locomotiva chiar foarte simpatica

 • ionel32 said:

  Salut .Frumoasa masine si imi place cum merge ,sunteti un geniu.
  Felicitari si spor la treaba in continuare.

 • Bogdan said:

  Va salut. Detin o astfel de locomotiva si pot spune ca ati facut chiar treaba buna. Diferentele dintre ce ati realizat si original sunt insesizabile, inca ati facut chiar lucruri in plus, locomotiva originala neavand lumini functionale. Va admir munca de mult timp si va consider un profesor in demrsul meu de a-mi reliza prima diorama. Momentan imi admir aburoasa asa cum e, dar pe viitor, ma gandesc sa ii pun lumini functionale si sa o CFR-izez.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.