Home » Tunare locomotive

Br 216 Mehano, transformare in dummy

14 June 2011 One Comment 922 vizualizări


O batrana BR 216, fabricata de Mehano dupa un principiu cam ciudat, cu o transmisie nu prea eficienta, a fost transformata la cerere in depoul PanArin, in locomotiva dummy, pentru capatul trenului, pe post de impingatoare. Pentru asta, am inlaturat greutatea sasiului formal interior, o bucata mare de metal in greutate de 380 de grame, fapt care nu este permis la impingatoare pentru ca intinde trenul si deraiaza vagoanele.

Am refacut sasiul folosind ca material de baza forex (comatex) de 3 mm grosime, din care am confectionat prin lipirea mai multor straturi, un sasiu care sa inchida masina pe sub ea si pe care sa fixez niste boghie purtatoare, fara transmisie. Am obtinut astfel o locomotiva impingatoare, in greutate totala de 220 grame, perfecta pentru tractare fara sa forteze in garnitura de tren, practic ea acum se comporta asemenea unui vagon.

Am refacut instalatia de iluminare astfel incat sa preia tensiune de pe boghiele purtatoare la fel ca la iluminarea vagoanelor. Boghiele alese sunt ceva de la un model Piko vechi de vagon, foarte asemanatoare cu cele originale ale locomotivei. Acestea nu mergeau transformate din motive tehnice intemeiate si in plus piesele lor vor fi folosite la alt proiect…

Locomotiva rezultata poate fi folosita atat ca impingatoare in capatul trenului, cat si ca dublura dupa prima locomotiva in fata trenului!
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

One Comment »

  • PetricA said:

    Splendid, foarte frumos, o alta lucrare deosebita

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.