Home » Tunare locomotive

BR 254 Siemens – iluminare pe leduri

4 September 2009 No Comment 588 vizualizări

modificari executate in atelierele PanArin

Am efectuat modificarea luminilor la aceasta masina folosind o mica inovatie. Voiam neaparat ca aceasta masina sa aiba lumini albe si rosii iar leduri in aceasta combinatie se stie ca nu exista. Ca atare, am combinat un LED alb cu un SMD rosu.

In acest scop am folosit SMD-ri rosii cu fanta in slotul de lipire. Departand usor piciorusele led-ului alb, am introdus intre ele smd-ul, cu polaritatea inversa, astfel incat la o polarizare sa se aprinda led-ul si la cealalta sa se aprinda smd-ul. Acesta este apropiat de fundul led-ului iar lumina lui razbate pana in fata.

Nu a fost nevoie sa lipesc smd-ul pe piciorusele led-ului intrucat dupa o strangere usoara a picioruselor, smd-ul se fixeaza ferm. Pentru siguranta am infasurat cu scoch negru combinatia dupa ce al taiat piciorusele si am lipit firele.

Am montat combinatia rezultata exact in fanta becului original si am alimentat prin intermediul unui beculet de 12 volti.

ATENTIE! La o astfel de metoda, trebuie cate un bec pentru fiecare post iluminat deoarece led-ul alb nu suporta in paralel un smd rosu.

Aceasta este prima metoda de iluminare a unui BR 254, dar am progresat si am folosit la urmatoarea o alta metoda si anume cu leduri diferite pentru farul central si pentru luminile de pozitie!

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.