Home » Tunare locomotive

BR 290 – far central pe led

17 August 2009 No Comment 517 vizualizări

inlocuirea becurilor cu leduri la farul central

Configuratia placii de circuit din aceste fiabile si simpatice locomotive, permite cel mai usor inlocuirea becurilor cu led-uri. Se vede din imagine cam ce este de facut, de mentionat ca rezistorul este de 890 ohmi!
Photobucket

Rezistorul este direct pe conectorul de la sina (un punct de conectare la un capat, iar capatul opus este lipit pe bucata de circuit care duce la ambele capete ala locomotivei), iar ledul este lipit cu un piciorus chiar la locul becului, iar al doilea piciorus vine pe conductorul de masa, cel ce are legatura cu resistorul in ambele capete! Diodele initiale care erau pe placa pentru separarea sensului de aprindere la becuri, le-am scos! Ledurile sunt usor orientate in sus astfel incat tot fluxusl de lumina sa cada in centrul prismei ghidului de lumina original, pe care nu l-am eliminat! Lumina se transmite prin acesta fara alte modificari!
Intentionez ca in scurt timp sa demarez o actiune de montare lampi semnalizare din smd-uri foarte mici, galbene, scoase dintr-un telefon mobil. pentru lumina rosie voi folosi leduri smd din comert!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Pană la sosirea ledurilor smd de la Cluj, am confecţionat barele de susţinere de pe punţile de acces frontale. Foarte curios că in kitul acestei maşini nu există barele de susţinere! Dă foarte urât găurile acelea goale fără bara corespunzătoare. Barele sunt confecţionate din bolduri de calitate superioară. Măciuca din varf este obtinută prin polizarea cu o pilă a măciuliei originale a boldului până la rotunjirea acesteaia conform pozelor cu originalul!

Iluminatul locomotivei este realizat cu LED-uri de inalta calitate,
s
uper-luminoase comercializate de zeXstar
la cele mai bune preturi

LED-uri si accesorii

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.