Home » Alte lucrari

Copacii din gradina mea… din burete de baie

16 August 2009 No Comment 1,759 vizualizări

metoda cu burete de baie

O idee mai veche m-a determinat azi sa o incerc. Pentru trunchi am folosit cateva crengute din arbustii din fata blocului, culese asta iarna si uscate in casa. Frunzarisul, coronamentul, l-am facut din burete de baie. Cu o foarfeca buna am decupat buretele dupa imaginatie. Cu solutie de aracet si apa in proportii egale am pulverizat buretele si apoi in doua straturi succesive am presarat fie granule Noch fie patrunjel verde uscat (la pungulite de la alimentara).

Dimineata am cautat prin spatele blocului si m-am aprovizionat cu cateva crengute, materie prima pentru alti arbusti si copacei.
Prin metoda descrisa mai sus, am creat cativa copaci pentru zona de est a dioramei. Am folosit un burete de baie verde pentru ca astfel se mai acopera din erorile de lipire a materialului de acoperire. Am taiat cu foarfeca in straturi repetate, frunzisul dupa imaginatia mea. Pur si simplu am lasat foarfeca sa taie unde m-a dus mana. Fireste ca am cautat sa mentin linia unui copac imaginar. Apoi cu un cui incins am facut repede gaura in burete pentru introducerea trunchiurilor pe care le-am ales din crengute uscate taiate din gardul verde de la blocul meu. Resturile de burete vor fi tocate marunt la mixer pentru a fi folosite la tufisuri.
Dupa impregnarea bine cu aracet, am presarat materialul de acoperire descris mai sus si am scos la uscare. Am presarat frunzis Noch folosind doua culori. Una mai deschisa deasupra si una mai inchisa sub frunze. Fireste, artistul poate sa se joace cu diverse nuante de material creind diverse umbre armonioase. Vom vedea maine ce a rezultat dupa o usoara cosmetizare.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.