Home » Tunare vagoane

Demontarea vagoanelor Piko lungi

7 June 2011 4 Comments 1,005 vizualizări

Raspund aici celor ce m-au intrebat cum se deschid vagoanele Piko lungi gen ARCO, CONNEX precum si unele modele Roco din aceeasi clasa. Intrucat peretii vagonului au ghiduri care intra atat in plan vertical in sasiu, cat si in plan orizontal, deschiderea lor este oarecum dificila si cere putina indemanare si curaj (ca sa nu se ajunga la distrugerea vagonului). practic se foloseste o surubelnita fina, care se strecoara in capat conform imaginii si se preseaza usor astfel incat sa iasa ghidul in afara. Apoi se urmareste cu surubelnita de-a lungul imbinarii pana se scot ghidurile toate. Se incepe din capete intotdeauna pentru ca se desprind mai usor pe urma restul.

Mult succes si curaj! Trebuie sa incerci altminteri nu reusesti!

Acest vagon vandalizat, a fost supus unui tratament de ceferizare complet nereusit, fapt pentru care, propietarul scarbit s-a descotorisit de el aproape arancandul. La randul meu am vrut sa-l daruiesc cuiva, insa la vederea lui persoana a crezut ca vreau sa imi bat joc de el. Vagonul, in principiu de calitate, a ajuns sa arate mai rau ca ciuma de la CFR. Poate si asta s-a urmarit in final. Totusi am decis sa mai dau o sansa jucariei si am pornit operatiunea de intoarcere la radacini. In primul rand am analizat vopseaua cu care s-a macelarit fata vagonului facand teste la interior si am descoperit ca este ceva acrilic. Am cumparat doua sticle de spirt si am muiat cateva ore vagonul, dupa care am frecat peretii cu o carpa usor aspra pana am indepartat toata vopseaua. Cu un scobitor am curatat si canturile ferestrelor. Dupa indepartarea grozaviei si a inscriptionarilor butucanoase, am refacut luciul initial frecand vagonul cu pasla. In prima faza am reusit sa-i dau cat de cat o fata prietenoasa.

4 Comments »

 • Petrica said:

  In viitorul apropiat voi aduce la dvs, vagoanele mele piko pt iluminare

 • Razvan said:

  Vezi ca la Arco Piko nu prea merge cu iluminatul. Sunt din plastic alb, de rahat si se vede lumina prin ele. Io am luat teapa si am bagat lumini in ele si dupa ce ca am dat o gramada de bani la unu din cluj, arata ca pomul de craciun, cica nemtii fac numai lucru de calitate. Buna gluma.

 • gabriel said:

  @razvan

  Urmeaza link-ul de la mine sa vezi lucrare la Nea’Prognosis facuta ptr mine — este PIKO ARCO si iti zic ca a iesit super(si lampa finala daca doresti :D)

  http://s259.photobucket.com/albums/hh299/pepyxxl/vagoane%20si%20locomotive/?action=view&current=IMG_2302.jpg

  @petrica poti sa le aduci cu toata increderea, iese meserie…

 • Petrica said:

  @gabriel, stiu mai ales ca pune suflet in ceea ce face, cel mai tare este faptul ca am o BR185 Piko,cu lumini montate de dl. Arin, si noaptea zici ca are faza lunga, e mortala.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.