Home » Atelier Simulator

Depoul de tramvaie MSTS Constanta CET

16 February 2010 No Comment 1,368 vizualizări

th_45Din pacate, lumea modelistilor din Romania este la fel de divizata ca si societatatea in care traim. Plin de regret trebuie sa va spun, ca desi am solicitat ajutorul creatorilor romani din MSTS pentru realizarea unui prototip de vagon romanesc V2A sau V3A, dupa mai bine de 5 luni de cand am inceput lucrul la Ruta Constanta, nimeni nu a raspuns acestei provocari. Era prea frumos ca aceasta ruta sa beneficieze de un tramvai romanesc, asa cum alte rute din cehia sau germania au tramvaiele specifice. Dat fiind acest fapt, am apelat la creatorii din Germania care si-au dat acceptul pentru revopsirea si reinmatricularea unor vagoane astfel incat acestea sa se potriveasca cumva cu ruta Constanta. Colegii din Germania mi-au transmis felicitari pentru ce am facut pana acum si m-au incredintat de colaborarea lor mentionand ca la ora actuala, Ruta Constanta reprezinta cel mai amplu si mai sofisticat proiect din lumea MSTS tramvaie in zona europeana.

In acest sens, printre picaturi, am reinceput actualizarea parcului de vehicule ce vor rula in activitatile de pe Ruta Constanta. Intentionez sa particularizez nu fiecare tramvai, pentru ca este o munca titanica, dar cel putin pentru fiecare linie in parte sa dispun de tramvaie adaptate cu placuta si numarul liniei. Eu am folosit vagoane realizate de creatorii germani si postate pe acest site, dar nu am modificat sau alterat datele mentionate de creatori. Deocamdata vehiculele ruleaza asa repictate la mine in calculator si nu le voi pune pe nici un site daca in prealabil nu voi obtine acordul tuturor autorilor pentru redistribuire.

Pentru ca la inceput am vrut sa individualizez fiecare vehicul in parte, am creat atunci o serie de 5 vehicule pentru linia 100 Gara-Sat vacanta, inmatriculate de la 101 la 105. Munca pentru individualizare este foarte mare si complexitatea implicarii fiecarui vehicul in activitati, fiind prea mare, am renuntat la acest mod de particularizare. Vehiculele create atunci vor rula insa pe linia 100 la mine in simulator. Am cautat vagoane care sa semene cu vagonul romanesc V3A. Foarte bine realizate de creatorii germani, foarte frumoase. Felicitari autorilor!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Linia 102

Photobucket

Linia 42

Photobucket

Linia 43

Photobucket

Mai nou am facut tramvaiul ce va circula pe linia 45 si resp. 43C care duce la Careffour.

Photobucket

Linia 48

Photobucket

Linia 48/

Photobucket

Pe acelasi model de vagon am repictat un tramvai in schema cea mai recenta de vopsire, gri cu orange, vagon ce va fi destinat liniei imaginare 1B (sat vacanta, bd. Aurel Vlaicu, zona industriala, fabrica de bere Dobrogea)

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.