Home » Diorama in 2008

diorama – 01 august 2008

16 August 2009 No Comment 606 vizualizări

Am refacut sistemul de alimentare electric. Sursa veche, un trafo in trei trepte (6-9-12V) nu mai facea fata necesitatilor. Numeroasele montaje electronice necesare in automatizarea dioramei, solicitau tensiuni stabile redresate si filtrate. Inainte aveam pentru fiecare montaj cate o punte redresoare si filtre simple cu condesatori si bobine. Am inlocuit traful vechi si sistemul cu o sursa de calculator 486, care imi satisface necesarul de curent stabilizat.

Am izolat si separat din aceasta sursa, cate doua iesiri separate de 5 si resp. 12 volti, cu care am alimentat intregul sistem de pe diorama. Fiecare iesire este alocata unui grup in functie de tensiunea folosita. O iesire de 5V pentru iluminat, alta de 5V pentru ledurile semafoarelor si pentru bariera. O iesire de 12V pentru iluminatul stradal si actionarea macazelor. Alta iesire tot de 12V pentru releele din sistemul de automatizare. Un mare avantaj al acestei surse este protectia la scurt-circuit pe fiecare iesire in parte.
Alimentarea variatoarelor mehano o fac cu iesirea de 16V alternativ de la un FZ1 Piko. Iesirea pentru macaze. Este suficient de puternic pentru a tine toate cele 4 variatoare si pentru a duce deodata cele 6 garnituri pe care sistemul poate sa le controleze in simultan.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.