Home » Diorama in 2008

diorama – 01 noiembrie 2008

3 September 2009 No Comment 1,107 vizualizări

Luna noiembrie a debutat cu ceva noutati pe diorama. In primul rand, aseara, Razvan a reusit sa termine montajul la cea de-a doua automatizare, in speta cea afectata blocului de comanda pentru tronsonul de sus. Sper ca astazi sa reusesc sa-l implementez si sa-l pun in functiune.

Montajul de sunet si lumina pentru bariera a fost definitivat si l-am montat. Acum, in apropierea barierei, locomotivele emit sunete de evertizare diferite.

La cabina telefonica, Primaria a decis montarea de panouri indicatoare luminoase.

Pentru ingrijirea vacutelor am construit din scobitori si fasii de furnir, un tarc frumos amenajat in care vacarul poate sa mulga vacutele linistit. O iesle plina cu iarba proaspata ofera un regim alimentar ecologist pasnicelor animale.
In apropierea tarcului pentru vaci, propietarul a sapat o fantana. Acum vacutele sunt fericite caci se pot adapa cu apa proaspata.
Fantana a fost executata manual, din diverse resturi de la kiturile de casute. Inspiratia este dupa imaginea din fundal. Cu mare atentie s-a pictat pana si toarta la galeata de rezerva… si apa din aceasta.
Fantana aeste functionala mecanic. Galeata urca si coboara in putul fantanii
Unii cetateni si-au pus jardinire cu flori la ferestre…

Morarul fericit se intinde cu placere dupa ce a utilizat pentru prima oara toaleta din preajma morii.

Dupa o zi de munca orasul se pregateste de culcare…
Pe ici, pe colo, prin punctele esentiale, Primaria Blumenberg a instalat panouri publicitare.

Departamentul forestier s-a ocupat cu plantarea de puieti de brad…

Traficul in oras s-a intetit iar podul se dovedeste a fi o constructie trainica.

Atat noua statie de taximetre cat si cea de autobuz au fost dotate cu panouri publicitare pe care se afla si tarifele, traseele si orarele de functionare…

Primaria a decis scoaterea fantanii arteziene din curtea scolii datorita pericolului pe care aceasta al reprezenta pentru copii si inlocuirea acesteia cu ceva mai educativ. Cu acest prilej s-a dezvelit statuia intemeietorului acestei asezari, Razboinicul Blumen Dorf al III-lea…

In vederea desfasurarii unui comert stradal eficient, Primaria a decis amplasarea unei piete alimentare in spatele magazinului de marfuri generale. In acest sens, tocmai au fost aprobate mesele si tarabele standard, lucrate manual in atelierele PanArin…

O precupeata face proba…

Intrucat cheltuielile de organizare, dotare si intretinere au crescut pentru municipalitate, administratia locala a decis amplasarea de aparate de taxat pentru parcarea din fata primariei, fapt ce va aduce un aport la bugetul local.

Troita cu Matuitorul rastignit vegheaza de acum la intrarea in oras. Calugarii din manastire si vizitatorii aprind zilnic lumini in fata ei. Pelerinii au inceput sa soseasca auzind de minunile ce se fac la aceasta manastire.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.