Home » Diorama in 2008

diorama – 05 octombrie

3 September 2009 No Comment 738 vizualizări

Astazi am lucrat la ceva “maruntisuri”. Folosind furnir de mahon, am facut un WC de lux pentru morar si moraritza. M-am inspirat dupa modelul promovat de dl. Rally. Timp de lucru, 1 ora. Costuri… H0 (jumate zero)

Acest site se mentine in viata datorita reclamelor. Multumesc pentru contributie!

Copacelul este executat dupa acelasi procedeu prezentat AICI

Tot din furnir de mahon si aracet am confectionat o iesle unde oitele pot fi mulse si unde se pot adaposti in caz de ploaie. Proiectul l-am facut direct, pe hartie, prin masurare si construire “la fata locului”. Adaosul de tufisuri, bancuta si florile s-au facut direct pe diorama. Deja la aceste lucrari mici nu mai este nevoie de un proiect. Numai imaginatia si talentul sunt suficiente. Fiecare modelist isi poate aplica ideile in functie de peisajul sau.

Am mai completat cu cateva tufisuri zona de vegetatie din fundal. Trebuie revenit in forta, in fiecare zi cu cateva tufisuri pana la acoperirea zonei. Problema e ca intervine plictiseala si atunci trebuie renuntat si revenit atunci cand inspiratia este la randament de 100% …. In fapt este mult mai bine sa revii in alta zi, pentru ca imaginea de ansablu se schimba mereu si noile idei apar in timp ce vizualizezi rezultatul de pana atunci… Pe langa gardul scolii au rasarit cateva fufe de maces si de trandafiri salbateci. Maine voi pune liliac.

Am placerea sa va anunt ca diorama va participa la expozitia de Modelism Feroviar la BRASOV, editia a II-
“COLECTII SI COLECTIONARI” – expozitie cu tematica feroviara,
ce v-a avea loc in perioada 28.11.2008 – 01.12.2008
Dechiderea oficiala – Sambata 29.11.2009
Locul de desfasurare CENTRUL CULTURAL REDUTA , Sala ARCADIA (exact ca anul trecut
)

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.