Home » Diorama in 2009

diorama – 16 martie 2009

4 September 2009 No Comment 915 vizualizări

Am montat pe diorama inca un sector de siguranta, automatizat, dotat cu semafor functional. Blocul are rolul de a opri un tren care se apropie de sectorul aflat la intrarea in gara, daca pe acest sector se afla un tren in asteptare pentru intrare. Astfel am securizat intreg tronsonul de sus. Oriunde pe traseu, daca este oprit un tren, sectorul anterior se blocheaza si semaforul trece automat pe rosu. Imediat ce sectorul din fata se elibereaza, semaforul anterior trece pe verde si se da curent pentru miscarea trenului.
Rolul principal insa pentru acest sector, este acela de a permite rularea a 4 (patru) trenuri in simultan cu viteze diferite, in analog, pe acelasi tronson de cale ferata… Deci in total, la ora actuala, pe Diorama de la Slobozia, ruleaza 7 trenuri in simultan.

O imbunatatire evidenta este si montarea unui ceas cu termometru si a unui culer de racire in tabloul principal de control.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.