Home » Diorama in 2008

diorama – 17 octombrie 2008

3 September 2009 No Comment 910 vizualizări

Astazi am “pietruit” partea “zidita” din zona frontala a aliniamentului ridicat al caii ferate. Am folosit pensula si tempera cu aracet pentru a picta la mana pietrele zidului. La final am captusit in sistem random cateva zone cu iarba si iedere diverse in prim strat. Dupa uscare voi reveni cu inca un strat de iedere si iarba de alta culoare. Acum aliniamentul arata mult mai realist. Urmeaza o usoara tunare a pietrelor folosind creioane colorate.

Parcul auto al orasului Blumenberg s-a imbogatit
cu trei noi masinute.

In zona barierei, un senzor de prezenta tip reed, declanseaza acum un generator de ton facut cu un CI 555 si care suna ca o goarna de locomotiva atunci cand se apropie un tren de bariera. Voi mai plasa astfel de montaje si in alte zone ale dioramei. Un alt generator de sunet tot cu CI 555 dar pe doua tonuri, se afla in gara si actioneaza la intrarea trenurilor in zona de calatori a peroanelor. Pentru o redare cat mai realista a sunetului am mutat si pozitionat generatoarele de sunet sub diorama, exact in locul in care se produce sunetul de catre locomotiva.

In paralel am mai refacut culoarea de fond a solului stancos in zonele de pante abrupte amestecant pamantul cu stancaria. Dupa uscare urmea cosmetizarea acestor zone si adaugarea de vegetatie.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.