Home » Diorama in 2010, General

Diorama de la Slobozia – 11.01.2010

11 January 2010 No Comment 813 vizualizări

th_11-01-2010-02Dupa ce am creat toti stalpii de iluminat dupa metoda descrisa la Stâlpi de iluminat economici, am trecut la inlocuirea sistemului de iluminat pe toata diorama. Mai intai am schimbat vechea sursa de PC de 200 w cu una noua, ATX, de 450w. Noua sursa are inca o iesire de 3 volti, pe care am dedicat-o exclusiv iluminatului public. Avantajul este ca am renuntat la toate rezistentele de 1200k cu care erau inseriate led-urile de pe diorama. Pentru iluminatul public (care are pe diorama mea un numar de 31 de stalpi), am folosit un singur rezistor de 22 ohmi/3W prin care se alimenteaza toata reteaua. Am mai lasat stalpii cu abajur doar la peron, in curtea scolii si am mai plasat doi asemenea stalpi  in parculet, fiind mai potriviti pentru acest loc. Acestia au ramas alimentati la 12 volti printr-un rezistor de 10 ohmi/3w. Intentionez ca in viitorul cat mai apropiat sa alimentez de pe aceasta iesire de 3 volti toate led-urile de pe diorama, inclusiv cele de la semafoare.

Diorama de la Slobozia

Diorama de la Slobozia

Diorama de la Slobozia

Diorama de la Slobozia

Din pacate aparatul fotografic nu surprinde frumusetea noului iluminat public. Totul pare maii real, drumurile sunt frumos iluminate si in mod egal. Pe de alta parte am redus substantial consumul protejand in acest fel si sursa.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.