Home » Diorama in 2010

Diorama de la Slobozia in 29 oct. 2010

30 October 2010 5 Comments 1,398 vizualizări

Deoarece in Orasul din sufragerie, circulatia rutiera s-a aglomerat, primaria Blumenberg a decis instalarea unui semafor electronic in intersectia principala din centrul orasului. Proiectantii au realizat un model simplu ce va fi instalat cat mai curand pentru eliminarea aglomerarilor in intersectie si pentru siguranta cetatenilor urbei.

Acesta este montajul de lumina dinamica modificat folosit la constructia semaforului…
diorama de la slobozia

diorama de la slobozia

Am construit doua modele, unul bazat pe o schema complexa, exact ca cele de la semaforul rutier real, model care presupune multe fire pentru trecerea prin stalpul semafoarelor. Cum insa pe diorama de la Slobozia, era nevoie de un semafor mai simplu, am decis modificarea unei scheme de lumina dinamica, respectiv cea folosita la realizarea fantanii luminoase, la care am modificat timpii din 4 in 3 si am adus punctul de aprindere al luminii galbene repetitiv intre secventele ROSU si VERDE.

Astfel, acum sistemul aprinde in ordine ROSU – GALBEN – VERDE – GALBEN – ROSU si de la capat si nu mai este nevoie decat de 4 fire. Stalpul va fi metalic deci firul comun se elimina folosind metalul acestuia si raman numai trei fire de trecut prin mina de pix metalica care va fi stalpul semaforului.

SCHEMA SEMAFOR REAL SIMPLU
schema semafor

SCHEMA LUMINA DINAMICA

schema semafor

Intre timp am mai facut un stalp de iluminare in zona de lucru a triajului, pe vagoanele de transport troleibuze am aplicat sigla cu CFR Marfa…

diorama de la slobozia

diorama de la slobozia

diorama de la slobozia

Si am inceput lucru la al doilea vagon 900/77. Voi confectiona doua in paralel, din care unul va pleca la prietenul meu de la Botosani.

diorama de la slobozia

diorama de la slobozia

diorama de la slobozia

Si nu in ultimul rand am inceput si inlocuirea motoarelor de macaz de pe traseul superior, unde sistemul cu bobina PIKO a mai facut o victima. Deocamdata am realizat montajul electronic urmand ca aplicatia practica sa fie realizata in acest sfarsit de saptamana.

diorama de la slobozia

Cum a sosit un prieten cu o camera mai buna, am profitat si am facut ceva poze plus o filmare dar pe care nu am avut timp sa o prelucrez, mai ales ca nu m-am sismtit prea bine in ultima vreme…

5 Comments »

 • Teo said:

  Pai nenea, ai inceput constructia unei diorame cu tema nemteasca si ai ajuns la CeFeRe? Pai cum vine asta? Oricum, foarte frumos, asteptam automotorul 77. Felicitari!

 • Prognosis (author) said:

  Am zis sa fiu in trend si sa am si eu ceva cu gust romanesc… un fake oricum, dar o placere personala, fantezista, insa ce ne-am fi facut fara fantezie? Cu fantezie si cu imaginatie au fost create toate modele de locomotive, vagoane etc…

 • Petrica said:

  Foarte tare ideea de a semaforiza intersectiile ma bucur foarte mult.

 • cosyty said:

  Frumos proiect. Legat de asta se poate putin ajutor?
  astept sfaturi si pareri http://cladiri-ho.blogspot.com/

 • Alex said:

  O initiativa absolut fantastica de a monta un semafor pentru intersectie. Va amplifica si mai mult realismul dioramei care chiar si asa este de luat in calcul. Nu incetati sa ma uimiti cu imaginatia dvs. Mai sus intr-un post se vorbea despre imaginatie si fantezie si sunt total de acord cu dvs. Fara aceste 2 elemente nu stiu cum ar fi fost viata. Felicitari si personal astept cu nerabdare finalizarea lucrarilor la automotor.

  Cu prietenie,
  Alex

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.