Home » Alte lucrari

Dispozitiv de curatat rotile

11 September 2009 No Comment 687 vizualizări
linie pentru curatat rotile locomotivelor
Pentru curatarea rapida a depunerilor de pe rotile locomotivelor, am confectionat un dispozitiv simplu si ieftin, cu care se pot indeparta mizeriile de pe acestea. Am folosit o bucata de linie flexibila de la Lima, un rest ramas prin depoul PanArin, pe care l-am fixat de o placa de OSB. Am ales o lungime acceptabila si pentru locomotivele lungi. Pe o portiune de 10 mm, am indepartat cu flexul linia metalica si am introdus in spatiul eliberat o bucata de pasla de la un filtru de motorina (culmea, de LDE).
Continuitatea circuitul am realizat-o prin lipirea cate unui conductor intre liniile taiate. La unul din capete am montat o rigleta cu doua prize pentru conectarea la variator. Pe pasla respectiva pun cate doua picaturi de alcool etilic inainte de utilizare, apoi conectez linia si pun o locomotiva pe care o tin si o misc cu mana pana trece pe rand cu toate osiile peste pasla de curatare. Rotile se invart singure si mizeria este colectata pe pasla. Din cand in cand sterg pasla cu o carpa uscata.
Simplu si ieftin, dispozitivul a intrat de azi in functiune si pot spune ca a trecut cu succes proba de curate a tuturor locomotivelor din dotare. Intentionez imbunatatirea lui prin adaugarea unui tambur de pasla rotativ, care sa curete si rotile vagoanelor.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.