Home » Tunare vagoane

Etajate de la Roco – iluminare pe led-uri

12 April 2013 One Comment 1,519 vizualizări

Published on: Oct 4, 2011 @ 12:56

Doua vagoane etajate, fabricate de Roco, au primit iluminare pe baza de LED-uri tip SMD alb/cald. S-au folosit cate 9 piese de iluminare la fiecare vagon. Respectiv cate 6 sus si 3 jos. Am folosit placute de 1 cm latime, cu redresarea pe diode 1N4007, plantate cate doua in fiecare capat. LED-urile sunt montate in paralel pentru a functiona in analog la cea mai mica tensiune. Toate led-urile sunt inseriate cu un rezistor de 550 ohmi. In paralel, este montat un condensator de 1000 micro/35 volti, legat inainte de rezistenta, pentru a acoperi momentele de pauza in alimentare. Colectarea se face cu ajutor unei lamele model Rally, dar taiata pe lungime in doua astfel incat, cu o singura lamela se face alimentarea unui vagon. Rezulta doua fasii de cate 3 mm latime, suficient pentru colectarea de pe osia vagonului.

Nesatisfacator este faptul ca montarea unor lumini de pozitie devine inutila pentru faptul ca materialul din care este turnata caroseria vagonului are un factor de transparenta prea mare si oricat ai acoperi zona respectiva, lumina tot razbate prin peretii vagonului, dand un aspect de pom de Craciun, ireal. Probabil ca efectul poate fi inlaturat prin vopsirea integrala a interiorului cu o vopsea inchisa la culoare….

One Comment »

  • Adi said:

    Nu cumva e facut de Piko? Oricum eu il vopsesc in negru pe interior ca vreau sa fie cat mai opac.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.