Home » Cladiri si acareturi

Fântână luminoasă

7 September 2009 No Comment 600 vizualizări

Prima mea lucrare de constructii a fost aceasta fantana pe care am primit-o in dar anul trecut de ziua mea de la prietenii forumisti!

Astazi am decis ca este timpul sa pun in practica un vis mai vechi si anume acela de a ilumina feeric aceasta frumoasa fantana. In acest scop am folosit montajul cu cip oscilator scos de la un baston cu dulciuri in valoare de 4 lei (luat de la alimentara)!

Montajul alimenta in baston un numar de trei leduri dar am adaugat eu inca un led galben pentru a avea cate un fascicul luminos in dreptul fiecarui jet de apa!

Am gaurit pardoseala fantanii in dreptul acestor jeturi cu spiral de 2,2 mm, in aceste gauri am introdus ulterior ledurile incrucisand culorile calde cu cele reci.

Adica am pus fata in fata rosu-galben si respectiv verde-albastru.

Am taiat un “inel” octogonal din forex de 2,5 mm grosime, pentru a putea masca lipiturile si montajul. Inelul l-am lipit sub fantana cu superglue.

Am pozitionat ledurile si am facut conexiunile intre ele dupa ce le-am extras de pe placa montajului. Montajul l-am lipit de asemeni cu superglue pe fundul fantanii. Am conectat ledurile astfel incat sa se aprinda in contratimpi culorile opuse!

Montajul are trei timpi de expunere. Ledul albastru este separat, ledul rosu este pe acelasi timp cu ledul galben si in final ledul verde este iarasi separat ca timp de aprindere.

In final jocul de lumini este superb, suprafata apei reflectand culorile si jeturile de apa preluand culorile!
Iata si un mic filmulet cu functionarea fantanii!

A aparut cea mai noua editie a cartii “100 de sfaturi practice de modelism feroviar”

Recomand calduros aceasta carte ce poate fi luata in format digital. Cartea cuprinde o serie de trucuri si sfaturi practice pentru pasionatii de modelism feroviar. Secrete si solutii ingenioase pentru a economisi timp si bani in construirea unei diorame. Indrumari pas cu pas, scheme si tactici, metode de lucru si ghid complet pentru un modelist pasionat. Nu trebuie decat sa o platesti si sa o downloadezi si in 5 minute ai acces la toate informatiile de care ai nevoie.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.