Home » Lucrari de electrificare

Fantana luminoasa

14 August 2009 No Comment 803 vizualizări

Prima mea lucrare de constructii a fost aceasta fantana pe care am primit-o in dar in anul 2007, de ziua mea, de la prietenii forumisti!

Am decis ca este timpul sa pun in practica un vis mai vechi si anume acela de a ilumina feeric aceasta frumoasa fantana. In acest scop am folosit montajul cu cip oscilator scos de la un baston cu dulciuri in valoare de 4 lei (luat de la alimentara)!

Montajul alimenta in baston un numar de trei leduri dar am adaugat eu inca un led galben pentru a avea cate un fascicul luminos in dreptul fiecarui jet de apa!

Am gaurit pardoseala fantanii in dreptul acestor jeturi cu spiral de 2,2 mm, in aceste gauri am introdus ulterior ledurile incrucisand culorile calde cu cele reci.

Adica am pus fata in fata rosu-galben si respectiv verde-albastru.

Am taiat un “inel” octogonal din forex de 2,5 mm grosime, pentru a putea masca lipiturile si montajul. Inelul l-am lipit sub fantana cu superglue.

Am pozitionat ledurile si am facut conexiunile intre ele dupa ce le-am extras de pe placa montajului. Montajul l-am lipit de asemeni cu superglue pe fundul fantanii. Am conectat ledurile astfel incat sa se aprinda in contratimpi culorile opuse!

Montajul are trei timpi de expunere. Ledul albastru este separat, ledul rosu este pe acelasi timp cu ledul galben si in final ledul verde este iarasi separat ca timp de aprindere.
In final jocul de lumini este superb, suprafata apei reflectand culorile si jeturile de apa preluand culorile!

Iata si un mic filmulet cu functionarea fantanii!

Continuare…

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.