Home » Cladiri si acareturi

Fierarie epoca 3 – home made

9 February 2011 2 Comments 2,910 vizualizări

Seria cladirilor din carton, cladiri ce vor decora viitoarea sectiune a Dioramei mele, cea a depoului epoca 3, a continuat cu realizarea atelierului de fierarie si a magaziilor aferente. Lucrarea a fost executata din carton si coala A4 printata pe laser cu modelul cladirii, model realizat in 2005 de colegul din America, Godwin T. Petermann. In principiu, lucrarea a fost executata dupa aceleasi metode descrise in lucrarile din carton prezentate mai inainte, exceptie fiind modelul ferestrelor, care au si bordura interioara desenata. Daca lucram numai din foaia de hartie a plansei, amplasarea lor nu era problematica, insa o lucrare numai din hartie nu prezinta rezistenta la manipulare sau la atingeri accidentale. Eu am dublat peretii cu carton prespan, de 1 mm grosime, fapt care  a dus la complicarea amplasarii ferestrelor de acest tip. In principiu, am decupat cartonul, am montat ferestrele si abia apoi, peste ele, am lipit zidaria. Modelul prezinta astfel avantajul unei reperezentari mai detaliate.

Usile, de tip din lemn, se deschid spre exterior si sunt la suprafata cladirii, fata de modele anterioare. treptele nu le-am mai facut din hartie, prea complicat cand am la indemana comatex, din care le-am confectionat mult mai usor. In plus, adaugat un suport in plus la partea de jos, cel de baza fiind proiectat la interiorul peretilor, pe care l-am lipit sub acesta, adaugand suprafata pentru aleea betonata din jurul cladirii. La hornul cuptorului forjei de fierarie, am inlocuit hartia cu o bucata de mina pe pix, care imita perfect tubulatura finala. In plus, deasupra usii podului, am amplasat un bec cu abajur, facut din led alb/cald, cu  lentila polizata. Abajurl este dintr-o saiba metalica, lipita cu picatura pe led si vopsita ulterior cu negru. La interiorul peretelui am pus rezistenta de 1k inseriata cu ledul in cauza. Baza cladirii este decupata pentru a se putea introduce lumina interioara si pentru ca am un generator de fum de la o jucarie chinezeasca pe baterii, voi monta acest generator in cladire si il voi conecta la cosul de fum al forjei.

La final am adaugat cateva tufisuri razlete pe langa cosul de fum si pe la colturile cladirii, asa cum sta bine unei anexe de remiza neaose! Voi continua si cu realizarea unei mici remize pentru o locomotiva de manevra, perecum si cu alte cateva anexe ale unui mic depou. Daca voi face rost de planurile unei remize circulare de 3 linii, voi incerca sa fac si proiectul unei astfel de cladiri.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

2 Comments »

  • PetricA said:

    Superba lucrare

  • paul said:

    buna ziua imi pute-ti trimite pe mail cladirile in forma negativa, le vreau sau sa daca imi puteti spune de unde le-ati luat?!
    Multumesc

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.