Home » Tunare locomotive

Inca o americana cu fason

23 November 2010 One Comment 874 vizualizări


Americana de la Mehano cu lumini directionale

Venita de la un depou particular din Ploiesti, aceasta locomotiva de manevra americana, produs Mehano din gama hobby, este a doua americana trimisa pentru instalare de lumini directionale. Dupa cum am procedat si la prima, am efectuat gaurile pentru ledurile rosii exact in locasurile luminilor de pozitie imitate in carcasa. Pentru asta, mai întâi s-a punctat cu un ac bine ascuţit, exact centrul găurii unde se va amplasa lampa de poziţie. Pentru a se puncta perfect în mijloc, cu o pilă uşoară s-a aplatizat forma semisferică a lămpii imitate în carcasa locomotivei. A urmat găurirea propriuziză, în trepte, cu spirale din ce în ce mai mari, până la dimensiunea ledului de tip punctiform ce urma să fie folosit. Găurirea în trepte este necesară pentru menţinerea cu stricteţe a centrului găurii exact pe forma lămpii imitată în carcasă.

Diodele punctiforme rosii sunt legate in paralel si inseriate cu un rzistor de 920 ohmi montat pe o placa deasupra motorului. Pentru farul central am folosit un led alb neon, inseriat cu un rezistor de 820 ohmi. Ledul este pozitionat in asa fel incat lumina sa fie aplicata central celor doua faruri suprapuse iar o parte din aceasta sa se rasfranga si asupra placutelor cu numere luminoase specifice locomotivelor americane.

Pentru un efect in plus, am amplasat in cabina si un bec de 12 volti care da o lumina placuta in cabina mecanicului.

Locomotiva a parasit in aceasta dimineata depoul PanArin indreptandu-se catre Ploiesti unde va intra in serviciu.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

One Comment »

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.