Linia de tramvaie 48 B -ruta Constanta a fost defintivata ca arhitectura urbana. Aceasta prima linie de pe ruta creata de mine, mi-a fost practic poligonul de incercare in materie de conceptie si creare a unei rute de tramvai, care se dovedeste mult mai complexa si mai subtila decat una de tren. Problemele ivite sunt in general axate pe lipsa unor sortimente de linii specifice tramvaiului. Amplasarea drumurilor in combinatie cu retele de Road Section active (in paralel cu pistele asfaltate) si cu trotuare, se dovedeste o mare incercare, tot in conditiile in care baza de sectiuni a simulatorului nu cuprinde elemente similare in sectiunile Road si Train, pentru a le combina ideal in paralel. Trebuie facuta o combinatie ucigatoare de elemente suprapuse, in conditiile in care elementele neactive (bucati de drum, bulevarde) nu au optiunea de lipire automata la nivel…. Chinul este enorm dar satisfactia pe masura. Mai apare problema obictelor, pe care mi le-as fi dorit fidele realitati, macar la cele importante, fapt imposibil. Am inlocuit aceste obiecte cu altele cat de cat asemenatoare si asta inseamna ca deja ruta este in procent mai mare imaginara. Am folosit obiecte din cateva rute de unde am obtinut acordul autorului pentru obiectele create de el. Speram sa incep sa creez eu insumi anumite repere, pentru care nu am insa nici programele necesare si nici cunostintele de manipulare. Sper ca in cel mai scurt timp sa fac rost de program de modelare 3d si de un tutorial ca sa incep sa creez repere personalizate pentru ruta romaneasca. Pana aici, vreau sa-i multumesc lui Marius, creatorul rutei “Vatman”, fara de care nu as fi avut curajul si cunostintele ncesare inceperii lucrului la ruta Constanta.
1. sfarsit de cursa de probe
2. vedere din perspectiva unui mecanic de tren (ruta va avea si doua trasee externe, unul cu legatura intre Constanta si statiunile din sudul litoralului si al doilea axat pe manevre marfa intre Triajul Constanta, Sitorman, Port si Platforma Petro Midia) astfel incat sa se poata juca pe ruta si iubitorii de tren si cei de tramvai.
3. Au aparut si cateva masini in parcari
In incheiere…
Vreau doar sa specific pentru carcotasii care au postat aici vorbe nefondate si jignitoare la adresa simulatoristilor. In cea ce ma priceste pe mine, eu am terminat diorama (asta pe de o parte) si apoi, starea sanatatii nu imi mai permite lucrul in picioare la diorama si de aceea m-am refugiat in MSTS. In ceea ce priveste statutul de simulatorist, nu cred ca este inferior celui de “modelist cinstit” mentionat de un “Gica de la scularie” pe postul anterior. Regresul de la modelism la simulatorist nu exista decat in mintea bolnava a unui invidios. Munca este cel putin la fel de interesanta, ba chiar mai complexa necesitand cunostinte de IT si rabdare de fier.
Nu e cazul sa luati în seama rautatile de acest gen. Suntem destui cei care va apreciem munca, sfaturile si tutorialele create pentru a obtine o macheta atat de reusita ca a dumneavoastra. Ca si creator de rute, eu zic ca MSTS ofera un camp mult mai larg de exprimare si creatie, cu costuri aproape nule (exceptand timpul, care oricum se aloca unei pasiuni, si curentul electric – dar, decat sa-l consumam uitandu-ne la televizor la politica sau jucandu-ne Counter Strike, mai bine cream ceva ce ne satisface si ne bucura sufletul dar putem impartasi cu altii mult mai usor decat o diorama).
Cu bine,
Mihai
Leave a response!