Home » Tunare locomotive

Locomotiva cu abur BR 52 Piko – imbunatatiri

2 September 2010 No Comment 911 vizualizări

O locomotiva deosebit de frumoasa, cu un tender special. Realizata in perioada de glorie a lui Piko, masina se prezinta excelent, mai ales ca a fost tinuta in cutie ani de zile de catre un colectionar din Germania, de unde a ajuns direct in depoul PanArin. Din pacate, fabricantul nu a dotat masina cu lumini in tender, fapt care ii scade din realism. Tractiunea este in tender, integral pe cele 4 osii (din care una cu cauciucuri de aderenta) montate in doua boghie. Culegerea de tensiune se face separat in tender, pentru tractiune si separat in cazan, pe numai doua osii, pentru iluminarea farurilor frontale. Initial lumina a fost pe bec, insa in Atelierele PanArin, acest neajuns a fost inlaturat prin inlocuirea cu iluminare pe led-uri.
BR 52 Piko

BR 52 Piko

Tenderul generos cu spatiu, este asezat pe un sasiu incapator, cu spatiu suficient intre platforma sasiului si rama pe care se aseaza greutatea de plumb. De asemeni, si in laterale exista un joc suficient pentru a introduce o placa de circuit cu led-urile de iluminare. Sub motor, un alt spatiu de circa 5 mm inaltime permite montarea unei placi de decodor. In acest spatiu am montat puntea redresoare, iar in lateral, intre podeaua sasiului si greutate am montat rezistorul de 980 ohmi cu care sunt inseriate cele doua led-uri smd cu care am dotat lampile finale rosii.
BR 52 Piko H0

BR 52 Piko H0

BR 52 Piko H0

BR 52 Piko H0

Lumina farurilor a presupus eliminarea sistemului de lamele care transmiteau tensiunea la bec. In spatiul de sub frem am montat puntea redresoare iar sub/in cazan am fixat resistenta de 980 ohmi cu care este inseriat ledul alb-cald ce trimite lumina in prisma farurilor. Picioarele de curent ~ale puntii de diode sunt indoite si taiate la dimensiune chiar sub lamele de contact ce aduc lumina de la roti, astfel incat nimic nu este lipit si totul se demonteaza cu usurinta in vederea unei eventuale digitalizari.

BR 52 Piko H0

BR 52 Piko H0

Practic tot grupul punte-rezistor-led se extrage simplu, indreptand picioarele puntii si tragand in sus de grup din locasul de sub cazan…

BR 52 Piko H0

BR 52 Piko H0

BR 52 Piko H0

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.