Home » Tunare locomotive

Locomotiva cu abur BR 80 Roco

23 October 2010 One Comment 3,019 vizualizări

O alta macheta destul de simpatica dar descompletata si cu mototul nefolositor, a sosit de la Constanta pentru reconditionare. Aceasta masina pe vapori, realizata de Roco, este o imbinare ciudata intre Roco de calitate si Roco pueril. Sasiul metalic, bine realizat, cu diverse facilitati pentru montarea de accesorii implica ideea ca masina a fost facuta in mai multe variante. Caroseria foarte detaliata, frumos inscriptionata, lucrata din plastic de calitate si care se imbina usor si frumos cu sasiul, contrasteaza puternic cu bielajul rudimentar si simplist, gen Piko pentru copii… Usa cazanului prezinta o gaura in partea de sus, probabil ca acolo a fost amplasat un far, desi pare nelalocul lui un astfel de amplasament… In rest toate farurile sunt dummy. Daca pe spate va fi relativ simplu de amplasat luminile, felinarele frontale sunt o noua provocare, la care sper sa fac fata cu vreo idee buna!

Pentru inceput am testat motorul si am descoperit un motor Roco, in 5 poli, inchis total in carcasa, dar nefunctional pentru moment. Probabil ca va trebui demontat si curatat, pentru ca el ar da sa plece, dar se poticneste.

Am inceput cu refacerea acoperisului dupa ce am studiat ceva imagini de pe net, folosind ca materie de lucru forexul de 1 si 0,8 mm, din care am confectionat piesele. Lipiturile efectuate cu cianoacrilic si vopsirea cu negru mat Revell acrilic.
BR 80 Roco

BR 80 Roco

BR 80 Roco

BR 80 Roco

BR 80 Roco

Urmeaza motorizarea si iluminarea corespunzatoare…

One Comment »

  • selgrosss said:

    Bravo !!A iesit foarte bine acoperisul aburoasei!!trebuie sa recunoastem ca este o munca destul de migaloasa!!Va felicit in primu rand pt ceati facut pana akum si pt rabdarea depusa!!!Bafta in continuare si la cat mai multe trenuletze noi!!!!Va salut cu respect!!!

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.