Home » Tunare locomotive

Locomotiva cu abur BR 93 Roco – imbunatatiri

1 September 2010 No Comment 827 vizualizări

Cum era si firesc, frumoasa locomotiva a intrat in Atelierele PanArin pentru imbunatatiri.
BR 93 Roco

Placa originala a fost suportul pentru modificarile electrice aduse la iluminat. Spatiul din cabina permite chiar digitalizarea locomotivei, desi placa nu este dotata cu mufa pentru decodor, ea poate fi foarte usor schimbata.

BR 93 Roco

Pentru inceput am ingreunat substantial carutul alergator folosind bucati de plumb tipografic pe care le-am plasat sub carut, in jurul osiei, greutatea obtinuta prin testare pana cand, masina a rulat perfect in toate conditiile de pe diorama fara sa mai faca probleme. Practic s-au adaugat circa 15 grame de plumb, fapt care i-a schimbat exemplar tinuta de drum.

BR 93 Roco

Pentru iluminat am folosit tehnica de combinare a unui led ALB-cald cu un SMD rosu lipit direct pe piciorusele LED-ului in spatele acestuia, in antiparalel. Lumina rosie se propaga excelent prin corpul LED-ului transfomand acesta in LED bicolor bipolar.

BR 93 Roco

Pe placa originala, am inlocuit diodele care dadeau sensul de aprindere becului original, cu rezistori de 980 ohmi, fara a mai face alte modificari. Acelasi model de LED l-am folosit si pentru luminile din spate.

BR 93 Roco

BR 93 Roco

BR 93 Roco

BR 93 Roco

BR 93 Roco

BR 93 Roco

In aceste poze lumina este mai slaba pentru ca am alimentat doar putin ca sa nu plece din loc masina. Motorul este in 5 poli, foarte sensibil si se roteste la tensiuni mici. Intensitatea in mers este evident mult mai mare.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.