Home » Tunare locomotive

Locomotiva cu aburi BR 55 – colectoare pe tender

3 September 2009 No Comment 565 vizualizări

Depourile Pan-Arin prezinta
MODIFICARI a´ la Prognosis (episodu’ 3)

Locomotiva BR 55

Am preluat contractul de leasing a acestei superbe masini de la Caile Ferate PDI.

Initial m-a enervat faptul ca nu se alimenta bine si am dat vina pe sinele mehano, dar… saraca avea nevoie de alimentare mai stabila si functionala in curbe, acolo unde o masina cu 4 osii in linie, tinde intotdeauna sa se urce pe sine rupand astfel contactul cu ele numai prin vibratii, fapt cu totul suparator caci duce la intreruperi sacade care te scot din minti.
Drept urmare m-am decis sa o “supra-alimentez” !
In acest scop am folosit lamele de contact de la o aburoasa TT dezafectata pe care le-am pozitionat si fixat sub primele doua osii din tenderul generos remorcat din scurt de aburoasa.

Nu a trebuit sa gauresc podeaua tenderului caci am folosit pentru traversare gaura nitului de fixare a contra-greutatii tenderului.

Deasupra, am lasat generos lungime la fire, pentru ca in eventualitatea unor alte interventii in tender (cum ar fi introducerea de lampi finale albe), accesul sa fie lejer.

Am inpachetat frumos firele rebele si le-am pozitionat si fixat cu scoch.
Acesta mai are si rolul de a fixa temporar dar stabil, galeata tenderului de sasiu.
Galeata a trebuit insa sa suporte un decupaj de cca. 4 mm pentru a facilita pasarea cablului catre motor. O gaura ar fi fost total incomoda tinand galeata ancorata de cablu si ar fi adus prejudicii in momentul interventiilor ulterioare.

Nu am avut la acel moment cablu negru si cel albastru folosit atunci, cade greu la imagine, dar in perspectiva al voi schimba…

va urma

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.