Home » Tunare locomotive

Locomotiva cu aburi BR 80 Piko – reconditionare si imbunatatiri

4 September 2009 No Comment 612 vizualizări


BR 80 cu tender incorporat (iscriptionata 98)

Masina trimisa de dl. Deme Eduard, de la Onesti, distrusa partial si refacuta. Lokomotiva este chiar gama hobby, cu transmisie pe roata dintata externa. Motorul antic a fost rebobinat si repozitionat astfel incat sa se elibereze interiorul cabinei.

Motorul este rebobinat pentru adaptarea vitezei la una realista, bieletele care lipseau, sunt refacute din tabla de conserve de rosii, iluminarea pe leduri alb rosu permanent fata directia de mers.

Pentru iluminatul din spate am utilizat leduri rosii punctiforme furnizate de ZEXSTAR, pe care le-am pozitionat folosindu-ma de piciorusele lor. La faruri am utilizat leduri galbene pentru o lumina realista. Si acestea sunt pozitionate folosind piciorusele lor.
Pentru a elimina efectul de lupa, ledurile au fost slefuite in cap pana la disparitia lupei. Ambele grupuri sunt in paralel si inseriate cu un bec de 12 volti, pozitionat in cazan. Ledurile se alimenteaza printr-o punte redresoare astfel incat raman la fel aprinse indiferent de directia de mers.
Din forex de 0,8 mm am confectionat fata interioara a focarului, cu gaurile de vizitare de 0,5 mm diametru, cu usa focarului. Peretele prelungit, semioval al cazanului este realizat din carton de carti de vizita. Dupa uscarea lipiturii am vopsit in negru si am lipit in interior astfel incat sa se vada in cabina. Exact in focar este pozitionat becul de balast al ledurilor care da o lumina rosiatica specifica luminii focului.
Urmeaza construirea corecta a pieselor de ghidare a bieletelor. Nu stiu cum se numesc aceste piese, dar intentionez sa ma inspir dupa bielajul de la BR 55 G8, dat fiind faptul ca aceasta jucarie este chiar una hobby, cu stilul specific Piko hobby. Adica lipsa realismului la bielaj.
Un filmulet cu micuta BR 98

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.