Home » Tunare locomotive

Locomotiva diesel BR 364 Roco

4 September 2009 No Comment 495 vizualizări
iluminare pe LED-uri tip SMD superflux

Achizitionata cu mai bine de un an in urma, locomotiva de manevra BR 364 de la Roco a primit in sfarsit o iluminare adecvata. Am intarziat acest proces din cauza lipsei de spatiu in zona prismelor ghidului de lumina.

Am folosit la iluminare leduri SMD superflux asigurate de sponsorul ZEXSTAR, leduri foarte practice.

Am realizat un grup de iluminare alcatuit din doua smd-uri lipite intre ele in antiparalel, cu cate un fir de cupru rezultat din cablu de retea. Piesa rezultata se incadreaza in dimensiunile becului original. Am plantat-o pe circuitul initial dupa ceva modificari facute acestuia.

In esenta am intrerupt circuitul acolo unde se lega de diodele de sens ale alimentarii initiale cu becuri, pe care le-am scos iar in locul lor am plantat rezistori de 920 ohmi inseriati cu grupurile de smd-uri de la fiecare post.
Practic nu s-a modificat prea mult circuitul dar in schimb am obtinut lumini alb-rosu pe sensul de mers.
Singura problema nerezolvata inca este aceea a luminii rosii in farul central. Mai trebuie gandita. Ghidurile de lumina sunt foarte apropiate si inca nu am “ideea geniala” de a rezolva acest neajuns…

***

Pentru rezolvarea problemei luminilor rosii, ca sa nu se mai propage in farul central, am folosit ideea lui LDH. Am folosit un mic SMD alb-cald de la zeXstar, pe care l-am lipit direct pe partea inclinata de 45 grade a prismei farului central. In prelabil am scurtat cu 3 mm aceasta bucata de prisma. Intre ledul smd  pus pe far si prisma farurilor de pozitie, am pus o bucatica de scoch negru. SMD-ul este inseriat cu o rezistenta de 820 ohmi. Pentru postul opus am repetat operatiunea si am legat ambele smd-uri in antiparalel. Efectul este colosal! Farul central lumineaza foarte tare, mai mult decat cele de pozitie si nu mai apare lumina rosie in loc nefiresc! Multumesc LDH pentru idee!

Iluminatul locomotivei este realizat cu LED-uri de inalta calitate,
super-luminoase comercializate de zeXstar
la cele mai bune preturi
LED-uri si accesorii

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.