Home » Tunare locomotive

Locomotiva Diesel DE ER 20-2007 Siemens – Iluminat

27 December 2009 No Comment 593 vizualizări

th_ER20-08Cum au sosit LED-urile de la zeXstar am desfacut frumoasa locomotiva si am trecut la modificarea instalatiei de iluminat. Prima oara am eliminat benzile cu beculete de la cele doua posturi. Am lipit pe placa de baza doua rezistoare de 1200 ohmi, pe fiecare latura a placii, direct in punctele in care intra curent de la colectoarele de pe roti. Nu am modificat nimic pe placa tocmai pentru a lasa masina aproape de original, daca vreodata voi putea sa o trec pe digital, imi va fi mai usor sa inlocuiesc becurile cu leduri SMD pe sloturile originale.

LED-urile tip SMD de la sponsoul zeXstar, foarte puternice, cu un unghi destul de larg, se incadreaza perfect in locasurile originale ale becurilor. Am facut perechi pentru fiecare culoare cate doua, montate in antiparalel si in serie cu cate un rezitor pentru fiecare culoare. Pentru ca soclul este metalic, am imbracat smd-uri cu autoadeziv ca sa nu dea la masa si le-am pozitionat la inaltimea necesara ca sa vina acolo unde se afla fanta de captare a luminii. In acest fel carcasa se scoate la fel ca inainte, led-rile raman pe soclu. Operatiunea a fost un succes si masina are acum lumini pe leduri foarte sensibile, care se aprind inainte ca masina sa plece din loc.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.