Home » Tunare locomotive

Locomotiva E 69 – reconditionare (lumini,far central etc.)

3 September 2009 4 Comments 789 vizualizări

Dupa cum bine stiu unii dintre voi, printre masinile primite de la Cominovici, se numara si batranica E 69, pe care am poreclit-o “Micuta Mo’ “!

Jalnica priveliste! Pantograf schimbat, lipsa piesa alba cu izolatori de sub pantograf, In loc de faruri, niste paiete de plastic negru, scari rupte (lipsa totala), motor vraiste, prindere varza!

Dupa cum se vede aici,

plafonul a fost gaurit deasupra, ciobit la colturil in spre postul 2 si pe lateral, acolo sus in colt, a fost facuta o gaura hidoasa, cred ca cu un ac irosit, caci cu greu am reusit sa inlatur urmele topiturii produse in jurul gaurii.
Ca urmare, pe acoperis am imitat o sonerie de tipul celor folosite pe locomotivele din manevrele de depou de la Palas Cta unde am vazut eu asa ceva, ciobiturile din plafon le-am finisat si egalizat oarecum, iar gaura hidoasa din colt am astupat-o folosind un semirotund alb ca un capac-clopot de sonerie electrica (ca cele de tramvai Tatra 201)…
Asta e nu aveam cum sa astup hidosehia!

Ah era sa uit! Da! Rotile au devenit rosii!

Micuta Mo este de azi gata de treaba in Orasul din Sufragerie!!!

Am facut un nou suport pentru pantograf, din plastic de la cartela telefonica, am montat si fixat scarile si am revopsit ramele geamurilor si balustradele cu silver!
Acoperisul a capatat si el un strat nou de vopsea!
Gata!

……………………………………………………………………………………………………………………….

Rezultat final…

si…

A mai trecut o zi din restul vietii mele!
Urmeaza ca maine, sa montez izolatorii (facuti din margele ieftine de sticla) ce sunt acum la uscat…
… scarile (sunt deja decupate din resturi de la kiturile de casute primite in dar de ziua mea de la prietenii trenulisti)…
… un nou suport la pantograff…
… plugul pentru care trebuie sa ma mai documentez…
si ultima etapa, refacerea vopselei pe ramele geamurilor, balustrade si ce o mai fi si s-o mai gasi de refacut pe la Micuta Mo!

Dar si maine este o zi, in care sper sa revin cu finalizarea lucrarii!

Multumesc pe aceasta cale lui MPU pentru instructiva expunere a lucrarii sala (pe care am copiat-o fara rusine), si lui silviu, care a avut amabilitatea sa-si pozeze locomotiva din toate unghiurile astfel incat eu sa am o imagine cat mai completa a ceea ce ar fi trebuit sa fie o … E 69!

4 Comments »

 • Andy said:

  De unde ati procurat led-urile bicolore ( rosu-galben ) , si de cati mm sunt?

 • Prognosis (author) said:

  Led-urile au 3 mm diametru si le-am cumparat de la magazinul Terra din Slobozia. Din pacate, chiar saptamana trecuta am cautat iar, dar nu mai au! Insa i-am rugat sa comande 20 de bucati!

 • Andy said:

  Asta e problema , ca astazi am cautat si eu pe la majoritatea magazinelor de specialitate din bucuresti , insa nimic , un website are magazinul Terra , ca poate fac o comanda la ei prin posta .

 • Razvan said:

  Nu au site!

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.