Home » Tunare locomotive

Locomotiva electrica BR 111 Roco

4 September 2009 No Comment 530 vizualizări
iluminare pe LED-uri

In sfarsit pe diorama de la Slobozia, ruleaza o locomotiva electrica performanta, gratie sponsorului ProDomus. Locomotiva este achizitionata prin prietenul OBIWAN .

Am decis imediat intrarea la depou fara programare pentru adaptarea luminilor pe baza de leduri. Am folosit LED-uri alb-cald pentru farul central si pentru mersul inainte, si LED-uri rosii super-luminoase pentru mersul inapoi. In prima faza am extras circuitele cu becuri fara sa le distrug, pastrandu-le bine pentru situatia in care, Doamne fereste, sa ajung eu pe digital.
Apoi, am pozitionat ledurile amintite si am confectionat grupuri astfel incat sa intre exact cum intrau becurile in locasurile din sasiu.
Le-am legat electric direct pe placa centrala, in paralel cu alimentarile de la sine, dar inseriate cu cate un rezistor de 950 ohmi si in antiparalel. La fiecare post am pus grupuri similare deci alimentate separat fiecare cu rezistorul lor. Siatemul poate fi montat si pe digital cu precizarea ca legatura trebuie facuta exact acolo unde se cupla alimentarea originala a becurilor.

Dupa ce au fost plasate la locul lor, le-am acoperit cu scoci negru pentru a nu disipa lumina in cabina.

Totusi, sunt nemultumit de cum lumineaza. Pentru inceput raman asa, locomotiva va iesi pe traseu, dar am dat dispozitie inginerilor din Depoul PanArin, sa gandeasca o alta schema de montare, pe baza de SMD-uri alb-cald si rosu, pentru a obtine o iluminare mai precisa si mai puternica. Ghidurile de lumina la aceasta masina nu sunt prea practice si preiau foarte prost lumina. Nu este o problema caci deja am idee despre ce si cum o sa fac. Voi reveni cu detalii…

Am reusit azi sa refac sistemul pe SMD-uri. Foarte greu cu pozitionarea lor fata de fata spre ghidul de lumina. Cert este insa ca am reusit.

***

Iluminatul locomotivei este realizat cu LED-uri de inalta calitate,
super-luminoase comercializate de zeXstar
la cele mai bune preturi
LED-uri si accesorii

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.