Home » Diorama in 2011

Martie in Orasul din sufragerie

11 March 2011 3 Comments 1,389 vizualizări

Sub atenta supraveghere a sefului de lucrari, madam Cooky, in atelierele PanArin, aferente Orasului din sufragerie, Martie 2011 a venit cu un nou vagon din seria Umberwagon, vagonul semi-postal, sigurul care lipsea din setul respectiv. Vagonul, produs de Fleischmann, este extrem de reusit si va fi supus imbunatatirilor prin iluminarea sa de indata ce meseriasii din depou vor termina de executat comenzile venite din tara, care sunt prioritare.
Photobucket

Photobucket
De asemeni, in vederea rularii corespunzatoare a musafireleor, electricele 060 EA de la Botosani, echipele de la intretinere au rulat vagoanele de curatat linia, pentru eliminarea depunerilor din timpul iernii! S-au folosit vagoanele confectionate de mine in atelierele PanArin dupa metode imprumutate si adaptate vagoanelor americane Mehano.

Photobucket

Photobucket

In aceasta perioada, au intrat in atelier si doua BR 218, una Piko si cealalta Roco, pentru reparatii si interventii. Iata-le in poza pentru comparatie.
Photobucket

In curand vom veni si cu un filmulet de primava!

3 Comments »

 • PetricA said:

  A venit inspectia aveti grija sa nu incalcati vreo regula :d

 • ciprian said:

  Si-acum, nitica critica : ce nu mi-a placut la diorama asta e catenara. Grosolana,firele neintinse ,distanta intre cablul de sustinere si cel de contact pare exagerat de mare,nefiind “la scara”, gaicile de legatura dintre firul superior si cel de contact fiind extraordinar de grosolane iar punctele de legatura butucanoase rau.
  Pe langa toate astea mai e si faptul ca are culoarea aia deschisa, de bronz alb, in totala contradictie cu realitatea,unde cablurile sunt negre,murdare de oxid si praf.
  Rog pe madam Cooky sa fie mai atenta si mai riguroasa cu planul de realizare.

 • Prognosis (author) said:

  Madam Cooky si-a insusit rigurozitatea si deja mia impus oretaiune ade mrdarie imediata a fierlor asa cum pe buna dreptate remarcati. In ceea ce priveste spatiile trebuie sa stii ac am lucrat totul dupa o bucata model facuta de producator german si am respectat intocmai cotele. Firele si cuplajele par butucanoase dar te intreb daca ai vazut cum arata o bucata de retea din comert. Daca mai si compari pretul unui segment cu calitatea lui, atunci chiar ca nu mai are rost sa discutam. In ceea ce priveste calitatea retelei, trebuie sa spun ca intradevar aceasta nu este la o valoare mare, inca reproducerea catenarei cu mijloacele din dotare si cu tehnica de atelier privat pe masina de spalat, atat mi-a permis, cu scuzele de rigoare pentru nerespectarea riguroasa a realitatii.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.