Home » Alte lucrari, General

Masina de gaurit home made

22 November 2010 2 Comments 1,723 vizualizări

Cum am o masina de gaurit mare, la 220 volti, dar in a carei mandrina nu pot prinde spirale mici, atat de necesare in modelism, am decis sa ma folosesc de un motor de prin magaziile PanArin, ceva mai vechi, la 24 de volti, folosit in stravremuri la stergatoarele de parbriz de la tramvaie, pentru a construi o masina de gaurit mai mica si mai usor de manipulat in modelism, care sa nu aiba bataie la spirale de 1mm sau mai subtiri.

Photobucket

Pentru asta, am comandat unui strungar un reductor intre o mandrina veche a mea, de la o bormasina manuala, si axul filetat al motorului. De asemeni am facut tot la strung, din aluminiu, un capac de presiune cu care reglez presiunea in axul motorului cu o bila si un arc si tot pe acolo fac racirea si ungerea motorului.
Photobucket

Manerul este executat din textolit si se prinde de motor cu fasii de tabla de aluminiu si suruburi. In maner am amplasat un microcontact de pornire. Masina se alimenteaza printr-un redresor FZ1. Din pacate mandrina nu mai are bacuri….

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Trebuie sa gasesc una buna cam ca aceasta, sau cel putin niste bacuri cu arcuri si masina de gaurit este gata de lucru.

Photobucket

2 Comments »

  • PetricA said:

    Uimitor

  • Teo said:

    Eu am o mandrina tot de la o masina de mana, dar nu stiu cum sa v-o trimit

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.