Home » Alte lucrari

Montarea unei minicamere video pe BR 218 Piko

10 November 2012 One Comment 1,438 vizualizări


Am primit saptamana trecuta o minicamera video spion, disimulata sub forma unei telecomenzi auto. Ca atare am hotarat sa adaptez camera o Bascuta mea, o batrana BR 218 de la Piko. Pentru adaptare am inlocuit placta veche a masinii, cea cu mufa pentru digital, mai ales ca eu nu am si nici nu voi avea digital vreodata! Am facut alta placa de circuit, pe care am adaptat rezistentele pentru iluminare si in plus am montat o priza pentru conectarea minicamerei. Pentru ca nu voi folosi tot mereu aceasta camera, am decis ca nu este cazul sa o separ de cutia sa, pentru ca poate astfe fi folosita si la filmari spion, dar si pentru o filmare pe diorama. In consecinta am confectionat din forex un supert in care camera pur si simplu se aseaza si se da drumul sa functioneze. Dispozitivul de sustinere are fixarea pe suprtul boghiului, astfel incat la curbe camera sa se roteasca o data cu boghiul sustinator. Pe acelasi dispozitiv am amplasat doua led-uri albe pentru ca lumina sa serveasca in tuneluri unde este prea intuneric. La final am facut o mica filmare de proba. Dezamagirea este uriasa. Desi in actele camerei se specifica faptul ca este dotata cu stabilizator de imagine, din filmarea de proba nu se vede ca ar avea asa ceva. In orice caz, m-am lamurit cum e cu cumpararea de pe internet. Pentru edificare, va invit sa urmariti filmuletul anexat! Ramane insa valabila ideea de dispozitiv pentru fixarea unei camere spion pe o locomotiva pentru filmari in traseu, ca sa ma exprim ceva mai plastic!

Chiar daca nu are chiar asa buna calitate filmarea, sunt fericit ca mi-am implinit visul de a filma din cabina unei locomotive ce ruleaza pe Diorama de la Slobozia! Multumesc Petrea!

Published on: Nov 21, 2011 @ 14:01

One Comment »

  • Petru said:

    Imi pare sincer rau, nu m-am asteptat sa fie asa.

Leave a response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.